En stor profil har lämnat oss – tack för allt Liston

Publicerad

Han älskade att retas och var sällan politiskt korrekt

Lennart "Liston" Söderberg har dött. En stor profil har därmed lämnat oss – och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

Jag har känt Liston i över 20 år, och varje gång vi träffades blev jag lika glad. Till skillnad från personen i rubrikerna var han alltid snäll och varm. Och det fanns något speciellt i hans busiga blick.

Visst, han älskade att retas och var sällan politiskt korrekt. Det var han själv väl medveten om. Och jag tror han njöt av att vara provokativ.

Ibland blev det dumt. Och lite klumpigt. Men jag upplevde honom aldrig som elak.

Jag minns mitt första möte med honom. Jag var ny i mediabranschen och hade inte fyllt 20 år. För mig var han den bufflige och legendariske tränaren som fick spelarna att springa tills de spydde i Bågebacken. Knappt hade vi hunnit börja dricka vårt kaffe innan han drog anekdot efter anekdot, den ena värre än den andra.

Jag sa till min dåvarande chef: "Att han vågar. Han känner ju inte mig...". Men det var så han var. Han njöt av sina historier – oavsett vem som lyssnade.

In i det sista var han en åsiktsmaskin av rang. Senaste gången vi sprang på varandra, som vanligt inne på Rocklundarestaurangen där han lunchade med sitt gubbgäng, sågade han Janne Andersson vid fotknölarna. Sågningen var kanske onödigt hård, men fel i sak hade han inte.

Inte den gången heller.

Powered by Labrador CMS