Bruden får till slut sin man i Best by Vinirs show... Foto: Jonas Edberg×1 / 6Visa bildtextBild 1 av 6
Bruden får till slut sin man i Best by Vinirs show... Foto: Jonas Edberg×1 / 6Visa bildtextBild 1 av 6

Dramatik när lag-SM för Islandshästar avgjordes

Under helgen har lag-SM för islandshästar avgjorts i på gården Forsen utanför Riddarhyttan. Och det var ett storslaget drama när den sista grenen skulle avgöras – då var det nämligen dags för lagshowen.

Publicerad

Lag Best by Vinir var ett av de 14 lagen som deltog i lag-SM. De hade åkt upp till de västmanländska skogarna från Kungsbacka för att tävla.

Resultatmässigt bjöd helgen på blandade resultat med både toppar och dalar för västkusttjejerna, men i det stora hela är de nöjda med sin insats.

– Helgen har varit jättebra. Vi har haft sex grensegrar, men tyvärr hamnade vi i botten i några grenar, säger Klara Davidsson som fyllde 16 år just idag under SM:s sista dag.

I den sista grenen, lagshowen, bjöd Best by Vinir på ett hjärtskärande kärleksdrama, där Klara spelade huvudrollen.

– Vi har ett bröllop, fast det är ingen som vill gifta sig med mig. Men till slut får jag min kära man, berättar Klara innan laget skulle ge sig ut på tävlingsbanan inför publiken och juryn.

Växande sport

Tävlingsledare för SM-tävlingen var Frida Lindström.

– Helgen har varit jättetrevlig. Det har varit mycket arbete, men vi har roligt. Allt har flutit på extremt bra, säger hon.

Frida har varit med och arrangerat SM tidigare. Det var 2007. Nu upplever hon att sporten blivit större.

– Lag-SM känns betydligt större nu än då. Sporten växer. Dessutom har nivån på tävlingarna har gått upp rejält de senaste åren, berättar Frida.

Totalt deltog 87 ryttare i 14 lag. Lagen tävlade i tolv grenar.

Fakta: Lag-SM för islandshästar

Lag-SM för islandshästar är en fartfylld tävling där ungdomar från hela Sverige gör upp i tolv spännande grenar. Tävlingen är för ungdomar mellan 9-21 år. Lagen består av fyra eller sex ekipage, samt en till två reserver. Lagen kvalar på uttagningar som hålls runt om i landet under våren och det är de fjorton bästa lagen och det vinnande laget från föregående år som får chansen att tävla på Lag-SM.

Powered by Labrador CMS