Peter Östlund. Foto: Magnus Eriksson

Salaföretag expanderar i Dalarna – ser samordningsfördelar

Ö&P Yrkesbutiken i Sala har sedan början av året också en butik i Borlänge. I januari tog Peter Östlund och sambon Lotta Sörman över Tryck Till screen & reklam av Kaj Engerfelt som drivit verksamheten nära 30 år. – Vi kommer kunna driva dessa butiker rationellt inom kedjan New Wave Profile, säger Peter Östlund.

  • Publicerad 21:53, 22 nov 2020

Redan 1998 öppnade Peter Östlund sin första verksamhet tillsammans med Patrik Andersson, då i blygsammare skala – i källaren på ett hyreshus på Brogatan. Rörelsen gick under namnet PPC Skydd AB.

Verksamheten gick så pass bra att kompanjonerna Östlund och Andersson flyttade till en butikslokal i centrala Sala, på Kungsgatan.

Egen skyltverkstad

Omsättningen ökade i takt med att kunderna strömmade till. Det blev flytt igen när man vuxit ur den lite orationella butiken och istället köpte en egen fastighet på industriområdet Fridhem.

– Vi fick tillgång till egen skyltverkstad och en butiksdel i ett plan, berättar Peter.

Skydds- och yrkeskläder till hantverkare i kombination med dekor till bilar stod för företagets utbud som utvecklades så bra att kedjan Grolls köpte Salabutiken.

Fortsatt engagemang

Patrik och Peter valde då andra inriktningar, men Peter kunde inte släppa sitt engagemang och 2010 valde han att köpa en fastighet på Väsbygatan och slog upp Ö&P Yrkesbutiken, med samma inriktning som idag – att sälja profil- och yrkeskläderi området Sala-Heby.

När området Fridhem utvecklades till att bli mer handelsområde och en före detta möbelaffär byggdes om till affärshus för bland andra Happy Homes och Electrolux Home valde Peter att ta verksamheten dit.

– Där har vi skyltläge mot Uppsalavägen och alla som åker in till Dollarstore, Jysk och de andra butikerna här, säger Peter.

Butiken ingår i kedjan New Wave Profile och när han och sambon Lotta Sörman fick veta att butiken i Borlänge stod inför försäljning slog de till.

”Känns bra”

I januari tog man över Kaj Engerfelts butik som han drivit i KF:s gamla lokaler på Smidesgatan sedan de lade ner och han övertog reklamavdelningen.

– Det känns bra att vi nu kommer att kunna erbjuda marknaden runt Borlänge fortsatt utveckling och vi kommer komplettera med yrkeskläder och skyddsutrustning i större grad än vad som funnits tidigare, säger Peter Östlund.

Han avslöjar samtidigt en förestående flytt till nya mer ändamålsenliga lokaler efter sommaren 2021.

Peter ser fram emot att kunna driva de två butikerna rationellt och det är bra väg mellan Sala och Borlänge numera, vilket gör att han och sambon Lotta Sörman lätt kan ta sig mellan butikerna.

Delat upp ansvaret

Det är två personer i vardera butiken, varav hälftenägaren Lotta ansvarar för Borlängebutiken och Peter för Salarörelsen.

– Men jag bistår så klart även i Dalarna, säger Peter och tar hand om en kund i butiken. Den är förutom arbetskläder och skor även fylld av presentartiklar och förslag på julgåvor till företagens personal.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Han är Årets företagare i Västerås

Coronakrisen satte tillfälligt stopp för TB Printsolutions kraftiga tillväxt. Nu har företagets vd Jonas Bergström utsetts till Årets Företagare i Västerås – och siktar nu på att få företaget att...söndag 30/5 13:32

Alert 100-åring förbereder sig för återkomst till kontoret

Mitt under coronaåret 2020 fyllde Mimer 100 år. Och efter ett jubileumsår fyllt av prestigefyllda utmärkelser gör sig bostadsföretaget nu redo för att ta sig an tiden efter covid. – Vi jobbar på en...tisdag 25/5 19:50

Levins har fått västeråsare klarsynta i decennier

Sen 1958 har det anrika företaget Levins Optik legat på Sigmatorget mitt i hjärtat av Västerås.Men redan en tid före 1934, då företaget registrerades hos Bolagsverket, drog Edvin Levin igång...söndag 23/5 15:22

Ny florist får innergården i city att blomstra

I veckan öppnade en ny florist i Västerås City. Butiken, som ligger inne på en mysig innergård vid Köpmangatan, heter Blomliv Florist Elina. – Det är helt fantastiskt, sjuk läskigt och bara...lördag 22/5 14:02

SMAKFULLT

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

Nu har kaféet på den gamla räkbåten öppnat

Under torsdagen öppnar Rederi Mälarstaden det nya kaféet på M/S Tor nere vid Elbakajen. – Vi har forskat lite och tror att det här är Västerås första flytande kafé, säger Tobias Gustafsson,...torsdag 13/5 15:13

Nytt flytande kafé vid Elbakajen

Rederi Mälarstaden satsar på fikagäster ombord på M/S Tor Västerås får i sommar ett flytande kafé. Detta efter att Rederi Mälarstaden bestämt sig för att öppna ett kafé ombord på ett av sina fartyg nere vid Elbakajen.onsdag 5/5 20:22

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING