Peter Östlund. Foto: Magnus Eriksson

Salaföretag expanderar i Dalarna – ser samordningsfördelar

Ö&P Yrkesbutiken i Sala har sedan början av året också en butik i Borlänge. I januari tog Peter Östlund och sambon Lotta Sörman över Tryck Till screen & reklam av Kaj Engerfelt som drivit verksamheten nära 30 år. – Vi kommer kunna driva dessa butiker rationellt inom kedjan New Wave Profile, säger Peter Östlund.

  • Publicerad 21:53, 22 nov 2020

Redan 1998 öppnade Peter Östlund sin första verksamhet tillsammans med Patrik Andersson, då i blygsammare skala – i källaren på ett hyreshus på Brogatan. Rörelsen gick under namnet PPC Skydd AB.

Verksamheten gick så pass bra att kompanjonerna Östlund och Andersson flyttade till en butikslokal i centrala Sala, på Kungsgatan.

Egen skyltverkstad

Omsättningen ökade i takt med att kunderna strömmade till. Det blev flytt igen när man vuxit ur den lite orationella butiken och istället köpte en egen fastighet på industriområdet Fridhem.

– Vi fick tillgång till egen skyltverkstad och en butiksdel i ett plan, berättar Peter.

Skydds- och yrkeskläder till hantverkare i kombination med dekor till bilar stod för företagets utbud som utvecklades så bra att kedjan Grolls köpte Salabutiken.

Fortsatt engagemang

Patrik och Peter valde då andra inriktningar, men Peter kunde inte släppa sitt engagemang och 2010 valde han att köpa en fastighet på Väsbygatan och slog upp Ö&P Yrkesbutiken, med samma inriktning som idag – att sälja profil- och yrkeskläderi området Sala-Heby.

När området Fridhem utvecklades till att bli mer handelsområde och en före detta möbelaffär byggdes om till affärshus för bland andra Happy Homes och Electrolux Home valde Peter att ta verksamheten dit.

– Där har vi skyltläge mot Uppsalavägen och alla som åker in till Dollarstore, Jysk och de andra butikerna här, säger Peter.

Butiken ingår i kedjan New Wave Profile och när han och sambon Lotta Sörman fick veta att butiken i Borlänge stod inför försäljning slog de till.

”Känns bra”

I januari tog man över Kaj Engerfelts butik som han drivit i KF:s gamla lokaler på Smidesgatan sedan de lade ner och han övertog reklamavdelningen.

– Det känns bra att vi nu kommer att kunna erbjuda marknaden runt Borlänge fortsatt utveckling och vi kommer komplettera med yrkeskläder och skyddsutrustning i större grad än vad som funnits tidigare, säger Peter Östlund.

Han avslöjar samtidigt en förestående flytt till nya mer ändamålsenliga lokaler efter sommaren 2021.

Peter ser fram emot att kunna driva de två butikerna rationellt och det är bra väg mellan Sala och Borlänge numera, vilket gör att han och sambon Lotta Sörman lätt kan ta sig mellan butikerna.

Delat upp ansvaret

Det är två personer i vardera butiken, varav hälftenägaren Lotta ansvarar för Borlängebutiken och Peter för Salarörelsen.

– Men jag bistår så klart även i Dalarna, säger Peter och tar hand om en kund i butiken. Den är förutom arbetskläder och skor även fylld av presentartiklar och förslag på julgåvor till företagens personal.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Mothership vill hitta oslipade diamanter

"Baklavageneralen" deltar i ny satsning för businesstalanger Nystartade Mothership är ett modernt investmentbolag – som också vill vara nyföretagares accelerator. På fem månader har man knutit till sig 12 olika företag och nu tar man nästa steg – ett nytt...måndag 23/11 18:13

Salaföretag expanderar i Dalarna – ser samordningsfördelar

Ö&P Yrkesbutiken i Sala har sedan början av året också en butik i Borlänge. I januari tog Peter Östlund och sambon Lotta Sörman över Tryck Till screen & reklam av Kaj Engerfelt som drivit...söndag 22/11 21:53

Sara i Sala årets unga företagare i länet – driver både bageri och hotell

Årets unga företagare i Västmanland 2020 är en driftig tjej. Sara Östlund tog först över Ångbageriet i Sala. Och kort därefter hotellet intill.söndag 22/11 18:51

Han tog ett smart grepp på gymmet under coronan

Efter månader av tester lyckades Christian Jansson förverkliga sin idé om ett personligt grepp som är anpassat för gymträning. I början av 2020 lanserades SmartGrepp som har tagit gymbranschen med...tisdag 17/11 19:51

SMAKFULLT

Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund

Salladshjältarna fortsätter kampen mot snabbmatszombisarna Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på...lördag 28/11 8:52

Ny bistro öppnade – i containerboxarna

En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av...fredag 27/11 10:36

Fridlyst inviger Bastard Burgers i Västerås på fredag

Streetfoodkedjan öppnar sin 40:e restaurang: ”Väntat länge på Västerås” På fredag gör Bastard Burgers entré i Västerås. Invigningsfesten blir storslagen – med bland andra Västeråstrion Fridlyst och medlemmar från Looptroop Rockers och Movits. – Vi har väntat länge på att...tisdag 13/10 20:10

Baklavageneralens nya satsning: Ska sälja pizza på Stora torget

Baklavageneralen blir pizzakung! På fredag kväll slår han och hans team upp porten till en nyinköpt foodtruck där de ska sälja pizzaslicar på Stora torget i Västerås. – Vi har haft en stort dröm om...lördag 10/10 7:50

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING