Rörligt innehåll i dina kanaler skapar räckvidd

Företags inlägg på kanaler som till exempel Facebook, LinkedIn och Instagram har de senaste åren gått från text och bild till allt mer film kompletterat med text. Fördelen med rörligt innehåll är att det lättare skapar intresse, engagemang och räckvidd jämfört med annat material i sociala medier.

  • Publicerad 10:06, 2 apr 2019

Att komma igång behöver inte vara allt för krångligt men för att ge lite hjälp på vägen har jag sammanställt några konkreta tips:

• Människan är otroligt bra på att snabbt uppfatta budskap så gör filmerna snabba och korta. Max 30 sekunder men gärna 15 sekunder med kort tid mellan budskapen.

• Börja med det viktigaste budskapet eftersom merparten av användarna inte ser klart hela filmen när de visas i flödet.

• Viktiga budskap ska vara textade i filmen som komplement till ljudbudskapet eftersom många kommer se filmen med ljudet avslaget.

• Tänk på formatet på filmen. För publicering på YouTube, LinkedIn och Twitter fungerar liggande format bäst för filmer. Och ska du publicera på Instagram eller Facebook är det bäst med kvadratiska filmer.

• Ladda upp filmen på respektive social kanal istället för att dela den vidare från Youtube. Detta dels på grund av att plattformarna ger filmer på egna plattformen bättre synlighet och dels för att du vid unika uppladdningar kan styra filmen till rätt format för den aktuella kanalen.

• Är du inte van med videoredigering kan det vara bra att ta hjälp av verktyg där det finns färdiga mallar, filter och funktioner. Till exempel apparna Clips och Legend eller webbtjänsterna Promo och Ripl.

• Avsluta filmen med en uppmaning till vad du vill att den som ser filmen ska göra. Till exempel att gilla er Facebooksida, köpa en produkt eller besöka er webbplats.

• Till sist det kanske viktigaste av allt. Börja skapa och publicera filmerna, även om allt inte blir perfekt i början kommer du hela tiden blir bättre och bättre på att skapa korta klipp som lyfter er digitala marknadsföring.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING