Vid förra årets Guldstänk var det Alan Björk från Björks buss som fick ta emot priset som Årets företagare. Foto: Frida Heldemar

Här är företagen som kan vinna pris under årets Guldstänk

Den 12 mars arrangeras den årliga företagargalan Guldstänk i Västerås. Under onsdagskvällen avslöjades vilka företag som har chans att vinna priser under den guldglimrande festkvällen.

  • Publicerad 20:37, 5 feb 2020

Årets företagare

Sigholm tech AB, Niclas Sigholm, ägare och vd

Med sina digitala lösningar effektiviserar det kreativa konsult- och teknikbolaget Sigholm Tech processerna hos energiföretag för ett mer hållbart samhälle. Niclas är också mannen bakom gamingeventet NorthSpawn där barn, ungdomar och vuxna spelar och umgås. Sigholm Tech är en innovativ samhällsbyggare med siktet inställt på en bättre värld.

Sn fordonsinredning AB, Chatarina Claeson, ägare

SN Fordonsinredning jobbar nära sina återförsäljare och slutkonsumenter med uppdragen att inreda och specialbygga fordon. Mångårig erfarenhet och spetskompetens hos medarbetarna ger kunderna trygghet och kvalitet. Chatarina Claeson bygger sitt företag med ledord som medkänsla, omtanke och service. Och som de själva säger: ”Vi bygger på allt som rullar”.

Imperia fastigheter AB, Niclas Ericsson, ägare

Niclas Ericsson är en entreprenör med förmåga att bygga, förvalta och utveckla fastigheter. Allt med fokus på hållbarhet och innovativ teknik som förenklar för hyresgästen. Imperia fastigheters vision är att skapa en attraktiv stad att bo och arbeta i, i samklang med natur och miljö. De är i högsta grad delaktiga i utvecklingen av framtidens Västerås.

Årets marknadsförare

Björklunds kafferosteri

I en prispressad bransch vågar Björklunds tro på att konsumenten vill ha kvalitet. Genom att väcka liv i stadens kaffehistoria och ge stadsdelarna egna sorter, har företaget snabbt skaffat en stor skara ambassadörer. Nu tar man steget ut i världen med en Korealansering. När alla pratar sociala medier marknadsför sig Björklunds på enklast möjliga sätt – genom att bjuda på en kopp gott kaffe.

Farbror grön

Farbror Grön började som en blogg för att inspirera hemmaodlare och växte till en nationell influencer. Fokus är hållbarhet och att alla ska våga känna på lyckan i att odla sin egen mat. I samma takt som odlandet har växt från hemmet till takterassen och källaren, har bloggen blivit till podd, sociala medier och prisade böcker. Odlingsintresset bara fortsätter växa och snart har vi alla fingrar gröna.

Ung företagsamhet i västmanland

Ung Företagsamhet i Västmanland är Sveriges bästa UF-region och inspirerar UF-företagare över hela landet. Med ihärdig och målgruppsriktad marknadsföring lockar de nu till sig fler ungdomar, lärare och partners än någonsin. Över 1500 ungdomar i Västmanland får möjlighet att utveckla sin kreativitet och entreprenörskap i 437 UF-företag – en grogrund för tillväxt och Västerås framtida näringsliv!

Årets exportföretag

Radscan

Radscan i Västerås grundades 1999 och är en totalentreprenör inom rökgaskondensering. Med verksamhet i Finland, Polen och Danmark är Radscan ett framstående miljöföretag. Med sina 20-talet anställda och en omsättning på ca 130 miljoner ligger företaget i absolut framkant när det gäller tekniska lösningar som ger ett högre energiuttag ur kraftvärmeverkets rökgaser.

Edr medeso

Sedan 1986 har Edr Medeso försett marknaden med teknologi för Digitala lab och BIM, och har under de senaste åren erövrat en position som världsledande inom Digital tvilling-teknologi. Med huvudkontor i Kopparlunden och 8 dotterbolag i Norden och UK exporterar Edr Medeso sin kunskap och sina verktyg till allt från high-tech startups till Europas ledande industriföretag.

Toul meditech

Toul Meditech är ett svenskt innovationsföretag som säljer medicinteknisk utrustning. Deras affärsidé är att förhindra postoperativa infektioner vid kirurgiska ingrepp genom att erbjuda en lösning för alla typer av operationer. Kontoret finns på Tunbytorp i Västerås. Produkterna tillverkas i Sverige och exporteras till stora delar av världen via distributörer i ett femtontal länder.

Årets hållbarhetspris

► AB Golv & Tak

Golv & tak värnar om hållbarhet och att minska miljöbelastningen i en traditionell bransch. Genom att bjuda in till en egen hållbarhetsmässa inspirerar och påverkar de byggbranschen och andra aktörer att välja mer miljövänliga golv. Golv & Tak anställer människor utanför arbetsmarknaden och bidrar därmed till ökad social hållbarhet i Västerås.

Modexa

Modexa har hållbarhet i sitt DNA. Med sin unika metod och genomtänkta affärsmodell renoverar de kök genom prefabricering, industriella metoder och återbruk. Det minskar koldioxidutsläpp, sparar pengar och tid för kunden och bidrar till alla tre hållbarhetsaspekterna. Modexa utmanar slit och släng-kulturen och är en stark förebild i branschen.

Länsförsäkringar bergslagen

Länsförsäkringar bergslagen är ett kundägt bank- och försäkringsbolag som med hjälp av tydliga årliga mål agerar för ökad hållbarhet – socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Med stort engagemang för lokalsamhället och förebyggande insatser för färre skador – och därmed minskad miljöpåverkan – tar de ansvar för långt mer än kundernas ekonomi.

Årets innovatör

Novige

Nu finns en innovation som ger hopp om att kunna tämja vågornas kraft för att generera elektricitet. Företaget vill förse världen med grön energi från haven på ett lönsamt vis, och de är på god väg. Redan idag visar Västeråsbolaget Novige data och resultat på en energiomvandling som ser ut att kunna utklassa alternativa lösningar på marknaden.

► Gyghub

Gyghub möjliggör för alla typer av organisationer att nå sitt hållbarhetsmål genom samverkan mellan individer och verksamheter. Med ett bottom-up perspektiv i realtid förändrar Västerås-startupen hur individer och organisationer löser, arbetar och delar insikter och kompetens kring hållbarhet. En plattform och ett community som fortsätter växa.

Skira

Västeråsaren Niklas Ericson har med sitt team skapat en digital handelsplats för spannmål. Med transparens på marknaden skapas nya förutsättningar för ett mer lönsamt och hållbart lantbruk i en levande landsbygd. Skira har redan förmedlat tusentals ton spannmål genom att förena innovationsrikedom, teknisk kompetens och enastående kunskap för branschen.

Årets nystartare

Digiwise AB

Med mottot ”Du är fantastisk låt dina kunder se det” har den digitala marknadsföringsbyrån på två år vuxit i både omsättning och antal anställda. Digiwise hjälper stora som små företag att nå igenom bruset och lyckas digitalt. Med ett personligt bemötande, hög kvalitet och kunden i fokus är siktet inställt på fortsatt tillväxt.

Malacon infrastructure AB

Med bred kompetens, lång erfarenhet och stor variation av uppdrag inom sin bransch skapar Malacon framtidens samhälle genom sina olika infrastruktursuppdrag där dialog och transparens är viktiga ledord. Sedan starten 2018 har Malacon överträffat alla sina ekonomiska mål, rekryterat ett flertal medarbetare samt satt strukturen för fortsatt tillväxt de närmaste tre åren.

NL måleriet i Mälardalen AB

NL Måleriet i Mälardalen AB har rivstartat med visionen att vara det bästa måleriföretaget i Västerås. Sedan starten i april 2019 har Niklas Liljegren Wiik anställt fem personer, etablerat sig på marknaden samt genomfört ett stort antal uppdrag. En hög servicegrad, kvalitet och nöjda medarbetare är viktiga framgångsfaktorer för företagets grundare Niklas Liljegren Wiik.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Hälla får ännu en ny butik – spabutik öppnar trots tuffa tider

Ägaren: ”Ändå rätt läge att satsa” Hälla handelsområde är på väg framåt igen med stora kliv. Nu har ännu en nykomling slagit upp sina portar – Viskan Spa Center. – Vi satsar trots dessa tider och som en del av detta så kommer vi till...söndag 5/4 14:44

"Behovet hos små och medelstora företag är stort och akut"

• Lanserar nytt lån • Miljarder från regeringen Den pågående krisen påverkar många av Västmanlands små och medelstora företag kraftigt. Uteblivna intäkter slår hårt mot företagen som behöver se över sin likviditet och finansieringssituation. För...fredag 27/3 7:43

Västerås tillåter butiker att ha gatuförsäljning

Som ett led i att stötta det lokala näringslivet under coronapandemin får butiker ha försäljning utanför butiken utan att betala avgift till Västerås stad. Det hela är ett försök som gäller från 26...torsdag 26/3 19:19

Västerås stad presenterar åtgärdspaket för de lokala företagen

• Flyttar handel till gaturummet • Upprättar ny kontaktväg • Drar ner på tillsynsbesök Coronaviruset har stora konsekvenser för Västerås lokala näringsliv. För att stötta företagen har Västerås stad tagit fram ett första paket med åtgärder.tisdag 24/3 14:41

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING