Illustration som visar hur del av Bjurhovda centrum kan utvecklas med bostäder och nya utemiljöer. Illustration: REFLEX

Så kan framtidens Bjurhovda se ut

Under torsdagens byggnadsnämnd togs bland annat beslut om granskning av detaljplanen som visar hur Bjurhovda centrum kan utvecklas med nya bostäder och verksamheter.

Publicerad

Detaljplanen (dp 1935) gör det möjligt att bygga ungefär 100 nya lägenheter och centrumverksamheter i bottenplan i Bjurhovda centrum, skriver Västerås stad i ett pressmeddelande. 

Detaljplanen föreslår flerbostadshus i olika höjd – från fyra till sju våningar. Planen har justerats efter samrådet, bland annat har en liten park lagts till i södra delen av planområdet. Detta för att skapa fler allmänna platser och för att hantera dagvatten.

–Det handlar om ny bebyggelse på den plats där det tidigare fanns ett centrum som brann. Det känns bra att det här kan komma fram så snart som möjligt och det kommer att bli ett lyft för Bjurhovda, säger Thomas Karlsson, byggnadsnämndens ordförande.

Planen har tidigare varit på samråd och nu togs beslut om granskning, som är nästa steg i processen. Även under tiden granskningen pågår är det möjligt att lämna synpunkter på förslaget.

Powered by Labrador CMS