Foto: Monkey Business Images

Värmeböljan fortsätter: Ta ett dopp vid länets stränder

Varma sommardagar är det skönt att svalka av sig med ett dopp i sjön. I vårt län finns många fina badplatser som är värda ett besök i sommar. Här listar vi några av länets badpärlor, som passar lika bra för stora som små.

  • Publicerad 18:19, 26 jul 2019

Östra Holmen

15 minuters båtfärd från Färjkajen i Västerås ligger den natursköna badön Östra Holmen med barnvänlig sandstrand och solvarma klipphällar. På ön finns toaletter och kiosk med läsk, glass, kaffe och lättare förtäring.

21 maj–10 juni trafikerar Rederi Mälarstaden Östra Holmen med 4 båtturer per dag och mellan 11 juni–7 augusti går 8 turer ut till ön varje dag. Barn och ungdomar upp till 16 år reser gratis under sommarlovet.

Se Rederi Mälarstadens hemsida för tidtabell: www.rederimalarstaden.se

Björnöbadet

Några kilometer sydost om Västerås finns Björnön med närmare 350 meter härlig sandstrand och långgrunt bad. Här finns bland annat grillplats, lekplats, toaletter, brygga och kiosk med förtäring.

Lögastrand

På gångavstånd från Västerås city ligger Lögastrand som är Västerås nyaste badplats.

Här finns bland annat stora gräsytor, fin sandstrand och generösa trädäck för solsugna.

Badplatsen har toaletter och en kiosk med försäljning av läsk och glass. En stor lekplats finns strax intill.

Gäddeholms badplats

Vid vackra Mälaren, en kvart utanför Västerås, ligger Gäddeholms badplats. Stranden har sandstrand med brygga, ett utegym, lekplats, volleybollplan, sittplatser och toaletter. Gångar av stenmjöl finns för att underlätta för barnvagnar och rullstolar att ta sig fram. På badplatsen finns stora grönytor och alldeles intill ligger småbåtshamnen.

Skantzöbadet

Playa del Hallstahammar. Hopptorn, trampolin och vattenrutschkana. Skantzöbadet har det mesta att tillgå, nära till Hallstahammar och med campingens glasskiosk och restaurang intill.

Campingbadet

Intill campingen i Surahammar ligger denna sandstrandspärla för bad i Magsjön. Här finns kiosk med servering där det serveras thaimat. Här finns också hopptorn, streetbasket, beachvolleyboll och en grillplats.

Skärsjön, Skinnskatteberg

Västmanlands klaraste badvatten finns i källsjön Skärsjön. Vid badet finns sandstrand och grönytor, hopptorn och flera bryggor. Toaletter och omklädningsrum finns, men kiosk saknas.

Hällarna, Arboga

Det långgrunda badet ligger vid natursköna sjön Hjälmaren. Badet har sandstrand, toaletter, omklädningsrum, grillplats samt kiosk.

Sandabadet, Kvicksund

Sandabadet ligger i Kvicksund, mellan Västerås och Eskilstuna. Badet är barnvänligt och har en långsmal sandstrand, toaletter och kiosk.

Måns Ols-badet, Långforsen, Sala

Barnvänligt långgrunt bad med sandstrand och grönområden.

På djupare vatten finns bryggor och hopptorn med tre nivåer. Badet har toaletter, omklädningsrum, kiosk och närhet till restaurang.

Skillingeudd, Kungsör

Barnvänligt bad med sandstrand och grönytor. Badet har torrtoalett, dusch, och omklädningsrum. Här finns en kiosk samt grillplats.

Malmön, Köping

En kortare biltur från Köping ligger Malmön. Här finns en sandstrand och en kort promenad från badet finns camping med kiosk och caféverksamhet i ”Gösen”-byggnaden. I närheten finns möjligheter för hundar att bada.

Populärt utflyktsmål. Många västeråsare tar Elbafärjan ut till Östra holmen under somrarna för att bada och njuta av sommarvärmen. Foto: Jonas Edberg

Tips för säkra bad i sommar

• Dyk inte i okänt vatten.

• Simma inte under bryggor eller hoppställningar.

• Simma inte på öppet vatten utan längs med stranden.

• Lämna inte barn ensamma i närheten av vatten.

• Vattenleksaker ska bara användas under uppsikt.

• Bada tillsammans med någon och håll uppsikt över varandra.

• Drick inte alkohol i samband med bad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Miljoner till kompetensutveckling i Östra Mellansverige

Pandemin slår hårt mot svensk ekonomi. I en unikt snabb process fördelar Svenska ESF-rådet idag ut stöd till 22 projekt som ska erbjuda kompetensutveckling till varslade och permitterade. I regionen...lördag 30/5 16:07

1 200 jobb inom hotell och restaurang i länet kan vara i farozonen

Branschorganisation Visita har låtit Handels Utredningsinstitut, HUI, ta fram en ny studie som visar hur coronakrisen slår mot besöksnäringen i landets regioner. Rapporten visar att så många som 1...onsdag 27/5 16:26

De putsar Skrapans fasad – hängandes i rep

Fönsterputs på hög nivå: "Fäster repen i balkar och hissar oss nedåt" Här är Västeråsföretaget som utför ett minst sagt svindlande uppdrag. Under torsdagen påbörjade de arbetet med att putsa Skrapans utsida – hängandes i rep. – Det är högt. Det finns så mycket att...lördag 23/5 13:27

Corona slår hårt mot krogarna: Nattklubb i konkurs

Konkursförvaltaren: "Vi har träffat de anställda" I slutet av förra veckan begärdes nattklubben Royale, bolaget bakom verksamheten, Västerås Nöje AB i konkurs. I måndags tog Västmanlands tingsrätt beslut att försätta bolaget i konkurs.onsdag 20/5 21:30

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING