Jimmie Söderquist i de nya lokalerna på Köpmangatan. Foto: Helena Andersson

På Jimmys gym kan man både träna – och dricka öl

Jimmie Söderquist massage och träning är ett av de företag som valt att flytta in till city, närmare bestämt till Köpmangatan.

  • Publicerad 20:14, 18 sep 2021

När företaget startade, för cirka 8 år sen, hade Jimmie Söderquist ett enda rum i Västerås arena för att slutligen ha fyra.

Jimmie var inte ensam länge i sitt företag.

– Hyfsat snabbt, redan efter ett halvår så kunde jag anställa och nu är vi uppe i cirka 14 personer.

Basen har hela tiden varit massagen, så även nu men redan tidigt startade han teknikbaserade löpargrupper och utomhusträning och idag börjar träningsbiten komma ikapp massagen.

– Från början hade jag drop-in till träningen, men märkte efter ett tag att det inte var hållbart. Så vi startade med stängda grupper, bland annat bootkamp utomhus och där har grupperna blivit mycket större.

Verksamheten har alltså växt ordentligt, speciellt under de senaste två åren, så man började titta efter större lokaler.

Och nu har man alltså flyttat in till centrala Västerås.

– Först hittade vi lokaler i Kopparlunden men slutligen hamnade vi på Köpmangatan.

Han säger att han tror att en av anledningarna till företagets framgång är tydligheten.

– I massageföretagandet finns det ofta någon slags flumdel men vi var tydliga från början och skaffade till exempel en snygg hemsida så att allt såg proffsigt och riktigt ut.

Företaget har hela tiden jobbat med behandlande massage.

– Det finns en överetablering av massage i Västerås, men då gäller det mer spa-massage och inte behandlande massage. Vi jobbar hårt på att hålla så hög kvalitet som möjligt vilket jag tror är det absolut viktigaste för att få folk att komma tillbaka i en bransch som massage.

Den milda färgen på väggarna har varit den röda tråden vid inredningen av lokalerna. Foto: Helena Andersson

De nya lokalerna på 560 kvadrat är ständigt bemannade under öppettiden.

– Jag tror att det är oerhört viktigt att man blir personligt bemött när man kommer in, vi vill alltid ha folk på plats och därför har vi två receptionister.

Jimmie säger att lokalen är som gjord för dem.

– På en gång när vi var här och tittade så blev vi kära. Färgerna på väggarna fanns redan och vi tycker den ger en väldigt varm och härlig känsla. Så efter den färgen har vi inrett allt annat.

I gymmet fokuserar man på fria vikter, funktionell träning.

– De enda maskinerna vi har är konditionsmaskiner, istället har vi till exempel kettlebells, skivstänger, bollar och rep. Vi är väldigt noga med att gå igenom hur allt funkar, alla som ska börja träna får en timmes genomgång först och så finns ju alltid folk här som kan hjälpa till.

Efter flytten har man också startat upp smågrupper vilket är en stor skillnad mot förut.

– Vi har till exempel nybörjargrupper och morgonpass och i oktober startar ett pensionärspass.

Jimmie vill att det ska kännas mer som en hotellobby än ett gym när man kommer in i lokalerna. Foto: Helena Andersson

Något väldigt speciellt med Jimmie Söderquist massage och träning är att man serverar öl.

– På fredagar kör vi ett after work-pass för tio medlemmar och då säljer vi god folköl i receptionen, berättar han.

Många i gruppen stannar kvar efteråt, pustar ut, tar en öl och snackar.

– Det är jätteroligt att se, en kille som hade tränat vid sidan av gruppen blev inropad till de andra, så det blir en gemenskap vi gärna vill se och det känns som en kul grej, säger han.

Jimmie säger att det mest är en symbol att man kan dricka öl på gymmet.

– Det indikerar hur vi ser och tycker att träning ska bedrivas. Det gör det lite enklare, man kan både träna och dricka en öl efteråt, avslutar Jimmie Söderquist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Svinnsatsning gör att kunder kan sänka priset

Idag kostar en liter mjölk 10 kronor, sedan 8 kronor dagen efter och sedan 5 kronor ytterligare en dag till. ICA Maxi Hälla är en av butikerna om infört en apparat för att sänka priset på varor som...onsdag 20/10 20:12

Krönika: Psykologisk säkerhet i en föränderlig värld

Förr i tiden förklarades världen av begrepp som stabilitet, säkerhet, tydlighet och enkelhet. Vi skapade tydliga tre-, fem-, och tioårsplaner som vi fokuserade på och höll oss fast i. Världen som vi...tisdag 19/10 9:30

Krönika: Vi vill se fler kvinnliga företagare

Trots att Sverige är ett av världens mest jämställda länder och ett land med historiskt stark entreprenöriell anda, halkar vi efter vad gäller kvinnor och företagande. Detta ser vi tyvärr gång på...tisdag 19/10 9:20

Krönika: Den digitala marknadsföringslingon

I de flesta branscher och ämnesområden används en massa ord som känns obegripliga för den oinvigde och ibland även för den invigde.tisdag 19/10 9:10

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

Nu har kaféet på den gamla räkbåten öppnat

Under torsdagen öppnar Rederi Mälarstaden det nya kaféet på M/S Tor nere vid Elbakajen. – Vi har forskat lite och tror att det här är Västerås första flytande kafé, säger Tobias Gustafsson,...torsdag 13/5 15:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING