Ungerns vackra huvudstad Budapest är ett perfekt weekendresmål. Foto: Balázs Justin

Nya (res)mål i sikte – experternas bästa tips

Varför inte fly vardagen för en stund i vinter eller till våren när ressuget blir som störst. – Det är mycket upplevelseintensiva resor som lockar, säger Charlotte Agné, säljchef på Ticket i Västerås.

  • Publicerad 09:39, 7 okt 2019

Det är allt ifrån vandringsresor i nordöstra Italien, eller Andorras vackra bergskedjor, till safari i Sydafrika eller road trips i Florida som är på agendan.
Men även de som inte vill resa så långt, eller som hellre bara tar det lugnt på en skön sandstrand, har mycket att välja på.

Här tipsar de tre lokala researrangörerna Resia, Ticket och Tobbes resor om några spännande destinationer i vinter och framåt våren.

Hurtigrutten.

Karolina Fägerblad, Resia

Vi på Resia erbjuder många olika resor i grupp. Var och en är unik och handplockad och leds av våra egna färdledare. Välj bland flera olika teman.

Mallorca

Vad sägs om vandring på Mallorca, rundresa till Japan eller varför inte en akvarellkurs i färgglada Cinque Terre?

Hurtigruten

Upplev norska fjordars magi med Hurtigruten. Varje årstid har sin charm. Vill ni ta med familjen och fira något speciellt?

Karibienkryssning

Varför inte boka en härlig kryssning som passar alla åldrar med Royal Caribbean och Celebrity Cruises.

Mer info: www.resia.se/resebyra/vasteras

Jokkmokks Marknad.

Erica Håll, Tobbes resor

Julmarknad, Celle

Följ med oss på en trevlig resa till Tyskland och få en försmak på julen på allra bästa sätt. Under resan besöker vi julmarknader i städerna Lübeck och Celle. Njut av ett glas glühwein medan du strosar genom de julprydda städerna och inandas dofterna av pepparkakor, brända mandlar och klenäter.

Jokkmokk

Vinterfesten som även kallas för Jokkmokks Marknad har firats utan avbrott sedan 1605.Drygt 500 marknadsutställare bjuder ut sina varor. Mycket samisk slöjd i form av kläder, bruksföremål och vackra smycken.Att få provsmaka alla delikatesser, titta på renrace eller varför inte åka rentaxi.

Nederländerna

Nederländerna är känt världen över för sina blommor och förknippas ofta med våren, en tid då landets alla tulpaner och narcisser står i full blom. Under denna resa får resenärerna uppleva den vackra våren och besöket vid blomsterauktionen i Aalsmeer är en av höjdpunkterna.

Mer info: www.tobbesresor.se

Kapstaden.

Charlotte Agné, Ticket

Budapest

Ungerns otroligt vackra huvudstad är ett perfekt weekendresmål. Här finns pampiga byggnader, trevliga områden att strosa runt i, gott om mysiga restauranger och kaféer och inte minst de berömda baden som klassiska Gellert Spa.

Sydafrika

Kapstaden, med sin rika historia och vackra natur, är ett perfekt utgångsläge för att upptäcka Sydafrika. Besök vinområden som Stellenbosch för att sedan åka norrut mot berömda Kreugerparken för några dagars safari. En enorm bonus är att man slipper jetlag, eftersom Sydafrika ligger i samma tidszon som Sverige.

Madeira

Vackra, gröna Madeira är perfekt för en vandringsresa. Huvudstaden Funchal är lagom stor med en fantastisk frukt- och fiskmarknad som inte bör missas. Längs hela ön slingrar sig vattenkanaler, levador, med fina promenadstigar längsmed.

Mer info: www.ticket.se/resebutiker/vasteras

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Han är årets företagare – även i länet

Under onsdagen mottog Niclas Sigholm utmärkelsen som Årets Företagare 2019 i Västmanland av landshövdingen Minoo Akhtarzand, under en ceremoni på Västerås slott. Som vinnare i regionfinalen...onsdag 3/6 15:52

75 varslas vid industri i Fagersta

Gruvindustriföretraget Epiroc varslar 75 anställda vid anläggningen i Fagersta, uppger företaget i ett pressmeddelande.tisdag 2/6 11:36

Konkurserna ökar i länet

Under maj rapporterades det högsta antalet konkurser i Västmanland sedan 2015. Det visar ny statistik från UC. Under maj månad gick 25 bolag i konkurs i Västmanland. Det är sju fler än samma månad...måndag 1/6 10:37

Miljoner till kompetensutveckling i Östra Mellansverige

Pandemin slår hårt mot svensk ekonomi. I en unikt snabb process fördelar Svenska ESF-rådet idag ut stöd till 22 projekt som ska erbjuda kompetensutveckling till varslade och permitterade. I regionen...lördag 30/5 16:07

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING