Modernt. Ett av de många kök Dahlström Kök skapat. Här med luckan Carat i vit och graniten Bianco Piracema. Foto: Dahlström Kök

”När man gjort om i köket hittar man en helt annan matglädje”

Den största trenden som Magnus Dahlström, ägare av Dahlström kök i Hallstahammar, ser har faktiskt inte med själva utseende av köket att göra utan den är att fler och fler väljer en totalentreprenad när det kommer till att byta eller bygga kök.

  • Publicerad 15:00, 28 jan 2018

–  Hos oss är kunden i fokus och vi har många väldigt bra fungerande samarbetspartners som kan det mesta när det gäller till exempel snickeri, el, vatten, golv och måleri, allt våra kunder efterfrågar. Kunderna vill inte vara byggherrar utan ser hellre att vi håller i den biten, säger Magnus.

En av fördelarna är helt klart tiden det tar från start till färdigt kök.

– Eftersom våra samarbetspartners jobbar tillsammans med oss i våra projekt dagligen är de ett sammansvetsat team som ser till att jobbet utförs i rätt ordning och i rätt tid. Alla eventuella frågor som kan uppstå tas snabbt tag i och löses smidigt.

Magnus berättar att ett köksköp hos dem alltid startar med ett gratis hembesök utan köpkrav.

– Vi kommer hem till kunden och hjälper dem med tips och idéer. Ofta har folk kört fast i hur köket ser ut idag och behöver hjälp att komma vidare, säger Magnus.

Utefter förslaget man tagit fram tillsammans görs en 3D-ritning och kunden får ett pris, dessutom lämnar hantverkarna offerter på sitt arbete.

Grått är populärt

När det då gäller själva utseendet säger Magnus att trenden går mot lite mörkare kök.

– Ett kök med grå luckor är väldigt populärt, en nyhet är också målat eller laserat trä i olika dämpade färger där man ser ådringen på träet. Men något som faktiskt har kommit tillbaka är det tidigare så populära köket med vita luckor i högglans, det är ju så väldigt personligt vilken stil man vill ha.

– Granitbänkskivor är fortsatt populärt och något som kommer mer och mer är rostfria diskbänkar i modern design.

Annars har många kunder blivit mycket mer medvetna vid sitt val av vitvaror.

– Det satsas på kvalitetsvaror, man lägger hellre på lite extra och skaffar till exempel en riktigt bra fläkt med låg ljudnivå och bra effekt, säger han.

Rum för matglädje

Köket har blivit ett rum att räkna med. Många gillar en öppen planlösning och Magnus tror inte att man bara tänker på att köket ska vara snyggt.

– Nej, visst är köket en sällskapsyta men en yta där man faktiskt lagar mat. Många inspireras av alla olika matlagningsprogram och jag tror att när man gjort om i köket hittar man en helt annan matglädje.


 

Köksexpert. Magnus Dahlström i butiken i Hallstahammar. Foto: Helena Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

75 varslas vid industri i Fagersta

Gruvindustriföretraget Epiroc varslar 75 anställda vid anläggningen i Fagersta, uppger företaget i ett pressmeddelande.tisdag 2/6 11:36

Konkurserna ökar i länet

Under maj rapporterades det högsta antalet konkurser i Västmanland sedan 2015. Det visar ny statistik från UC. Under maj månad gick 25 bolag i konkurs i Västmanland. Det är sju fler än samma månad...måndag 1/6 10:37

Miljoner till kompetensutveckling i Östra Mellansverige

Pandemin slår hårt mot svensk ekonomi. I en unikt snabb process fördelar Svenska ESF-rådet idag ut stöd till 22 projekt som ska erbjuda kompetensutveckling till varslade och permitterade. I regionen...lördag 30/5 16:07

1 200 jobb inom hotell och restaurang i länet kan vara i farozonen

Branschorganisation Visita har låtit Handels Utredningsinstitut, HUI, ta fram en ny studie som visar hur coronakrisen slår mot besöksnäringen i landets regioner. Rapporten visar att så många som 1...onsdag 27/5 16:26

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING