Adrianna och Michele ville skapa ytor att umgås på. Foto: Helena Andersson

Modern jul i 70-talshuset på Bäckby

70-talshuset på Bäckby har fått ett nytt uttryck med utslagna väggar och lugna färger i grå, vit och svart kompletterade av element från naturen.

  • Publicerad 08:23, 16 dec 2018

Här bor:

Bor här: Adrianna Marut och Michele Savastano

Område: Bäckby

Husets storlek: 94 kvadrat

Byggt år: 1973

Flyttade in: 2016

Se mer: www.nicecrib.se

Adriana Marut och Michele Savastano har bott i sitt hus i snart två år och i stort sett renoverat allt från grunden. De har rivit väggar och öppnat upp det förhållandevis lilla huset som nu fått en öppen planlösning som upplevs mycket större.

– När vi flyttade in hade nog inget förutom att byta tapeter gjorts sen huset byggdes, det var gula väggar, sliten parkett och tapeter i flera lager, säger Adrianna som driver homestylingföretaget Nicecrib interior.

Nu är den trånga entrén riven, ett vackert marmorgolv och praktiska garderober har fått ta plats och öppnar sig mot det kombinerade köket och vardagsrummet.

– Vi har köpt mycket material i Polen, det är så mycket billigare där och eftersom jag kommer därifrån och kan språket så var det enkelt att få tag i det vi ville.

Adrianna säger att det är hon som står för idéerna men att Michele är händig och litar på att hennes stil blir bra.

– Vi har arbetat väldigt mycket själva och även fått hjälp av pappa som tidigare hade ett byggföretag, säger hon.

Stilen i huset vill hon ska vara lite industriell och kaxig men ändå mysigt med mycket trä och natur.

Köket är modernt med grå luckor och vitt kakel med fasade kanter och ligger tillsammans med matgrupp och vardagsrum i en öppen yta.

– Vi har ofta många vänner på besök här hos oss så vi ville inte ha det instängt som det var innan. Nu får alla plats, även barn på besök har yta att leka på.

I huset finns ett kontor med skrivbord för dem bägge och praktisk förvaring längs en vägg och de har valt att måla sovrummet i en mörkare grå färg för att skapa lugn.

Badrummet är en lyxig dröm med marmor både på väggar och golv. Färgerna går i grått och vitt med inslag av svart.

– Jag gillar ju vitt men vill även ha grå och svarta inslag.

Nu till jul pyntar Adrianna i samma avskalade stil som i resten av huset. Här och var finns små installationer av grankvistar, julkulor och ljus och i hallen ståtar en gran helt dekorerad i vitt, silver och guld med enhetliga paket under.

– Jag vill ha in så mycket natur som möjligt även nu till jul.

Adrianna säger att de förmodligen aldrig blir klara med huset.

– Jag har alltid planer och håller på och pysslar. Till våren ska vi ta tag i trallen och det ska upp mer tavlor och inredning inomhus, vi tittar på en ny soffa och dessutom håller jag alltid på och flyttar om de saker vi har, i stort sätt något varje dag.

För den som går i inredningstankar tipsar Adrianna om att inte bara gå efter hur det ser ut i tidningar.

– Glöm inte att det ska vara personligt, man ska känna sig inspirerad av miljön och inte bara välja efter olika trender, så mitt tips är att inreda mer med tidlösa saker.

Soffan delar av den öppna ytan mot matplats och kök. Foto: Helena Andersson

En enkel med vacker adventsstake med julkulor och eukalyptuskvistar. Foto: Helena Andersson

I badrummet har Adrianna och Michele valt att sätta marmor både på golv och väggar. Foto: Helena Andersson

I kontoret finns sittplats för både Adrianna och Michele. Foto: Helena Andersson

Sovrummets milda grå toner ger ett lugn. Foto: Helena Andersson

Fin jul. Den stilrena granen i guld, silver och vitt, med paket inslagna i neutralt papper under. Foto: Helena Andersson

I vardagsrummet har Adrianna skapat ett vackert blickfång. Foto: Helena Andersson

Det lyxiga badrummet med dubbla handfat. Foto: Helena Andersson

Jag gillar ju vitt men vill även ha grå och svarta inslag

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING