Hej Västerås! Mia Åkerlund är på väg hem Västerås igen efter äventyret i Dubai. Hon tävlar i både crossfit och tyngdlyftning och i augusti tävlade hon i lag i Crossfit games (motsvarar VM) och kom då åtta. Foto: Isabell Bolternstern

Mia lever drömlivet i Dubai – men snart återvänder hon till Västerås

VM och EM i tyngdlyftning och Crossfit games. Mia Åkerlund från Västerås har tävlat över hela världen. Idag bor hon i Dubai - där träningen får ta den största delen av hennes liv.

  • Publicerad 09:10, 24 aug 2019

Det var för tre år sedan som Mia Åkerlund, som då bodde i Malmö, fick ett jobberbjudande över Instagram. Jobbet som personlig tränare var på ett gym i Dubai, och hon bestämde sig för att flytta dit.

– Jag trivs jättebra här. I början var det lite svårt att vänja sig då livsstilen här är ganska annorlunda. Religionen är stark här, vilket man måste ta hänsyn till. För egen del har det inneburit att jag kunnat lägga mycket fokus på min egen träning, då man tjänar tillräckligt bra trots att man inte jobbar allt för mycket, säger Mia Åkerlund.

De senaste åren har hon bland annat tävlat i Crossfit games (som motsvarar VM för sporten), kommit nia i VM i tyngdlyftning och i våras tog hon EM-brons i tyngdlyftning i Georgien. I början av augusti kom hennes lag åtta i Crossfit games.

Mia Åkerlund växlar mellan att tävla och träna crossfit och tyngdlyftning.

– Sett över hela året så tränar jag mest crossfit. Men när jag ska satsa mer på tyngdlyftningen blir det mindre crossfit, eftersom jag inte vill samla på mig för mycket syra i benen.

Är det något du föredrar att träna framför något annat?

– Såklart har jag en förkärlek för att lyfta tungt. Men att träna saker som man kanske inte är så bra på, som i mitt fall löpning, ger en annan tillfredställelse.

Efter årets säsong väntar något helt annat. För i början av nästa år, 2020, kommer nämligen Mia Åkerlund och hennes fästman att flytta hem till Sverige och Västerås igen.

– Hur bra Dubai än är så känns det inte som att det är ”på riktigt” att leva och bo här. Man blir väldigt bortskämd med att man har allt och det känns som ju längre man bor här desto svårare blir det att flytta.

I september ska paret gifta sig och sedan är planen att bilda familj.

– Vi vill ta nästa steg i livet helt enkelt. Jag har varit ifrån Västerås i fem år nu, först i Malmö och sen i Dubai. Så det ska bli mysigt att bo nära familjen igen.

Planen är att skaffa ett hemma-gym i Sverige där hon även kan jobba som personlig tränare. Sedan väntar en rejäl satsning på tyngdlyftningen när familjen flyttat hem till Västerås.

– Jag har siktet inställt på OS 2024, säger Mia Åkerlund.

Tyngdlyftning är den sport Mia Åkerlund satsar mest på. ”Jag har siktet inställt på OS 2024”, säger hon. Foto: Isabell Bolternstern

Foto: Isabell Bolternstern

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING