Henrik Ludvigsson och lemurerna på Kungsbyns djurpark. Foto: Sofie Tejre

Efter succén – djurparken förlänger säsongen

Kungsbyn har egentligen stängt för säsongen. Men den stora succén under återkomsten för djurparken har fått ägarna att tänkta om. – Vi öppnar igen nästa helg och kommer att hålla öppet för allmänheten under helgerna i höst, säger Henrik Ludvigsson.

  • Publicerad 12:24, 24 aug 2019

I februari 2018 kom chockbeskedet. Efter åtta år kände sig paret Henrik och Maria Ludvigsson tvungna att stänga den populära djurparken vid Kungsbyn utanför Västerås.

Som anledningen uppgavs privata skäl som hade med deras familjesituation att göra.

– Det känns hemskt, men familjen måste gå i första hand, sa Henrik Ludvigsson då till Västerås Tidning i samband med att nyheten om nedläggningen kom ut.

Efter att ha hållit stängt under hela 2018 kom ett nytt och glädjande besked från Henrik och Maria Ludvigsson våren 2019. Beskedet var att de på nytt skulle öppna djurparken för allmänheten. Planen var att "smygöppna" under sommaren 2019 för att slå på stort till sommaren 2020.

– Ett tag kändes det som att det skulle vara omöjligt, men nu börjar saker och ting falla på plats, sa Henrik Ludvigsson, till Västerås Tidning den gången.

Nyheten slog ner som en riktig glädjebomb. Som exempel fick inlägget om nysatsningen över 1 000 reaktioner när det publicerades på Västerås Tidnings Facebooksida.

– Jag hade inga höga förhoppningar i våras, men det har varit en helt magisk säsong. Folk har varit genuint lyckliga över att vi öppnat igen. Vi har fått en sån otrolig boost från besökarna att jag blir helt rörd, säger Henrik Ludvigsson.

De positiva reaktionerna från besökarna har fått Henrik och Maria att tänka om. Istället för att hålla stängt fram till nästa sommar öppnar de nu parken igen – bara veckor efter att den stängdes för säsongen.

– Vi kommer att öppna igen den 31 augusti. Sedan kommer vi att hålla öppet för allmänheten på helgerna under hösten, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING