Claes Hamberg och Lisa Holmberg ser fram emot sommarens gäster.

Dom serverar glassiga våfflor i lantlig miljö

Claes Hamberg och Lisa Holmberg, ägarna till Bygdens Bageri i Kärrbo, kommer även i år att förutom sitt ordinarie sortiment med mat- och fikabröd, servera fantastiska bubbelvåfflor fyllda med allt från kompotter och glass från Götlunda, till godis, smulpaj, frukt och bär.

Publicerad

– Våfflorna smakar inte alls som vanliga våfflor utan är krispiga utanpå med ett mjukt, nästan sockerkaksaktigt inre, berättar Lisa.

Våfflorna, äggvåfflor, kommer från början från Kina och görs i ett våffeljärn direkt vid beställningen, läggs i en pappstrut för att sen fyllas.

– Vi fyller dem med allt man kan tänka sig, vi har både färdiga menyer med det som vi tycker passar ihop, eller så kan man välja själv vad man vill ha i, säger Lisa.

– Hallelujah moment var den som var populärast förra året och väljer man en BigB Boss så får man välja fritt, säger Claes.

Lisa berättar att det även kommer att finnas matvåfflor i sommar, något som var väldigt populärt förra året.

– Matvåfflorna gör jag av en deg med potatis, basilika, parmesan och surdeg för att de ska bli lite matiga och få mer smak, och fyller dem sen till exempel med skagenröra eller rökt lax.

Lisa Holmberg förbereder en av dagens våfflor.

På gården har man även chans att se olika djur, speciellt på våren innan de släpps ut, och så kan barnen leka på höskullen.

– Det här är en öppen gård där bonden Ulf Andersson med familj låtit öppna upp sin gård för alla. Till exempel är höskullen inredd speciellt för barn med studsmattor, ringar och möjlighet att leka i höet.

Så ta en tur till Kärrbo på landet utanför Irsta i sommar för att smaka på en härlig bubbelvåffla, låta barnen leka på höskullen eller bara ta en fika i solen.

För mer information se: Wåffelbaren eller Bygdens bageri på Facebook:.

×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2
Powered by Labrador CMS