Ribhaus grundare Joe Morris öppnar snart pizzerian Nora´s i saluhallen Slakteriet. Foto: Jonas Edberg

Burgarkungen satsar på vedugnspizza

Ribhaus är känt för sina prisbelönta hamburgare. Nu gör de en ny satsning och öppnar pizzeria. Detta som ett led i saluhallens nya satsning på Streetfood. – Jag har alltid haft ett stort intresse för pizza, säger Joe Morris, grundaren av Ribhaus.

  • Publicerad 20:10, 29 nov 2019

För en vecka sedan rapporterade Västerås Tidning om saluhallens planer på att bygga om. Tanken är att skapa Sveriges bästa mattorg och som ett led i satsningen skapas det just nu plats för fyra nya aktörer i lokalerna.

En av de nya restaurangytorna är uppbokad av Ribhaus, som redan tidigare finns i Saluhallen. Här kommer de däremot inte att servera burgare, utan vedugnsbakade pizzor under namnet Nora´s.

Namnet är en hyllning till Joe Morris gudbarn Nora.

– Det är min bästa väns barn. Han kommer precis som jag från Isle of Wight och vi har bott tillsammans under tre år. Det kändes stort att jag fick frågan om att vara gudfar till hans dotter.

Inspirationen till pizzorna är hämtad från klassiska Neapel, men kommer att göras med Ribhaus-gängets egen touch.

– Det blir "neapolitan style pizza" – men ändå inte. Ingen av oss har någon bakgrund i Italien, så det skulle kännas fel att säga att vi ska göra riktig napolitansk pizza, säger han.

På menyn kommer ett begränsat antal pizzor och sallader att finnas. Utbudet kommer dessutom att uppdateras efter säsong, precis som de även jobbar på Ribhaus.

– Vi siktar på att ha max fem-sex pizzor på menyn. Bland de ordinarie pizzorna kommer det bland annat att finnas en peperoni-pizza med lokalproducerad pepperoni från Stora Ekeby.

Så det blir inga kebabpizzor med bea?

– Nä, tyvärr. Även om det är "amazing" mot baksmällan, säger Joe och skrattar.

Sökt alkoholtillstånd

Nora´s koncept är framtaget i samarbete med Micke Dupé på reklambyrån 4grader.

– Vi har försökt att ta fram en profil som inte ska andas vanlig pizzeria. Det hade varit lätt att göra en vanlig pizzadesign, men (vi) ville göra något annat och har fokuserat på design, säger Joe Morris.

Förutom pizza och sallad hoppas Joe Morris att kunna servera alkohol till Nora´s gäster. Han har ansökt om tillstånd och väntar nu på svar från kommunen.

– Vi skulle vilja servera vin och öl till maten. Får vi tillståndet, vilket jag hoppas, kommer vi att satsa på ett bra sortiment av craft beer och ekologiska naturvin, säger Joe Morris.

Nora´s väntas ha premiär i samband att Saluhallens mattorg öppnar i februari 2020.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Kraftig ökning av nya företag i Västmanland i juni

I juni ökade antalet registreringar av nya företag i Västmanland med hela 26 procent. Efter nedgången i samband med coronakrisens utbrott har nyföretagandet i Sverige tagit fart igen, visar färsk...torsdag 2/7 10:43

Samarbete ska ge hållbart och långsiktigt byggande i Västerås

Västerås växer snabbt och många nya bostadshus och fastigheter byggs. För att skapa ett hållbart samhälle behövs ett hållbart byggande. Mälarenergi och Aroseken har hittat ett framgångsrikt samarbete...onsdag 1/7 19:39

Stor ökning av företagslån i Västmanland

Kapitalbehovet hos små och medelstora företag har varit stort under coronakrisen. Det visar en färsk rapport från Almi. Hittills i år har Almi Mälardalen i Västmanland beviljat 112 lån motsvarande 95...onsdag 1/7 17:45

Regeringen satsar på högre utbildning – fler platser till MDH

Coronapandemin har slagit hårt mot arbetsmarknaden. Regeringen väljer därför att satsa på högre utbildning för att Sverige ska komma starkare ur krisen. För Mälardalens högskolas (MDH:s) del innebär...tisdag 30/6 16:54

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING