Stefan Taylor (till vänster) tillsammans med Les Chambres-kockarna Arild Rodahl och Cornelius McGee. Foto: Avig Kazanjian

Så blir nya restaurangen i Kopparlunden

Nu sprids det franska dofter över det klassiska industriområdet Kopparlunden. Les Chambres har öppnat, med stjärnkocken Stefan Taylor bakom det nya konceptet. – Jag är full av beundran för det franska köket, säger han.

  • Publicerad 21:02, 2 okt 2020

I slutet av februari flyttade skotten Stefan Taylor sitt fine dining-koncept Västerås Dinner Club från Sigurdsområdet till Kopparlunden och bytte samtidigt namn till Essence.

Konceptet har hyllats och prisats och restaurangen var bland annat, som enda representant från Västerås, nominerad i kategorin Årets banbrytare vid en gala som White Guide arrangerade förra året.

Med det i ryggen kryddar nu Stefan Taylor anrättningen med att öppna Les Chambers vägg i vägg med Essence på Kopparlundsvägen 4, där restaurang Koppar tidigare låg.

Men trots grannskapet är inriktningarna vitt skilda.

– Det är viktigt att säga, så att inte gästerna förväntar sig att få den exklusiva Essence-maten. Les Chambres är mer en bistro där vi fokuserar på franska maträtter med lite influenser av andra europeiska kök, säger Stefan Taylor.

Varför just franskt?

– Jag har först och främst en otrolig respekt och beundran för det franska köket, i stort sett alla verksamma kockar har ju sin baskunskap från det franska köket. Sedan tycker jag att det saknas i Västerås.

Förra helgen var det start för middagarna, luncherna är igång sedan ett par veckor i den stora lokalen.

– Det är verkligen coronaanpassat, du kan få in en bil mellan borden nästan, säger krögaren med ett skratt.

Men fortsätter, lite mer seriöst:

– Det är såklart bra i dessa coronatider, men det kommer ju en tid efter också. Därför har vi försökt hitta ett koncept på den här stora ytan som kan hålla framöver också. Vi har bland annat gjort tre privata matsalar, chambres, där man kan sitta sällskap på upp till 16 personer. Framöver tänker vi också att dessa kan användas till exempelvis vinprovningar.

Stefan Taylor kommer inte själv att vara direkt operativ på Les Chambers.

– Jag har fortfarande fullt upp med Essence och kommer att ha en mer rådgivande roll här och finnas med när vi jobbar med med menyerna. De kommer att vara levande och bytas ut med jämna mellanrum. Men vi kommer alltid ha någon form av tartar på menyn!

Foto: Avig Kazanjian

En av tre privata matsalar, så kallade chambres, som går att boka på Les Chambers. Foto: Avig Kazanjian

Loungehäng. Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

UF-chefen: "Otroligt bra processutbildning för eleverna"

Att driva UF-företag är något som många elever runt om i Sverige gör varje år och dessutom uppskattar väldigt mycket. Nyligen har ”UF Målbild 20/21” avslutats och Västmanland är bäst i Sverige!...måndag 29/11 19:05

Deras affärsidé: Konverterar vanliga cyklar till elcyklar

I Västerås är det många gymnasieelever som får chansen att driva ett UF-företag. I år har ett gäng elever från ABB Gymnasiet skapat ett företag som de satsar stort på. De heter ReBike UF och deras...måndag 29/11 18:50

Klart: Då arrangeras Guldstänk

Inställt 2020 och digitalt 2021. 2022 är planen att Guldstänk ska göra comeback – på riktigt. – Det är med stor glädje vi kan berätta att Guldstänk kommer att arrangeras för 18:e gången i Västerås...tisdag 23/11 16:33

Tillberga Grannskapsservice är Årets Kooperativ i Sverige: ”Väldigt stolta”

Grattis Tillberga. Ni bor i byn där Årets kooperativ i Sverige 2021 finns. – Vi är både överraskade och väldigt stolta, säger P-O Gottberg, verkställande chef för vinnaren Tillberga grannskapsservice.torsdag 11/11 15:15

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Vin i Västerås gör efterlängtad comeback

Konserthuset ny skådeplats: Smaka på den här. Nästa helg är vin- och delikatessmässan Vin i Västerås tillbaka. I delvis ny tappning och på ny plats – men med samma arom. – Besökarna kommer att känna igen sig, säger Hanna...söndag 24/10 15:51

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING