Stefan Taylor (till vänster) tillsammans med Les Chambres-kockarna Arild Rodahl och Cornelius McGee. Foto: Avig Kazanjian

Så blir nya restaurangen i Kopparlunden

Nu sprids det franska dofter över det klassiska industriområdet Kopparlunden. Les Chambres har öppnat, med stjärnkocken Stefan Taylor bakom det nya konceptet. – Jag är full av beundran för det franska köket, säger han.

  • Publicerad 21:02, 2 okt 2020

I slutet av februari flyttade skotten Stefan Taylor sitt fine dining-koncept Västerås Dinner Club från Sigurdsområdet till Kopparlunden och bytte samtidigt namn till Essence.

Konceptet har hyllats och prisats och restaurangen var bland annat, som enda representant från Västerås, nominerad i kategorin Årets banbrytare vid en gala som White Guide arrangerade förra året.

Med det i ryggen kryddar nu Stefan Taylor anrättningen med att öppna Les Chambers vägg i vägg med Essence på Kopparlundsvägen 4, där restaurang Koppar tidigare låg.

Men trots grannskapet är inriktningarna vitt skilda.

– Det är viktigt att säga, så att inte gästerna förväntar sig att få den exklusiva Essence-maten. Les Chambres är mer en bistro där vi fokuserar på franska maträtter med lite influenser av andra europeiska kök, säger Stefan Taylor.

Varför just franskt?

– Jag har först och främst en otrolig respekt och beundran för det franska köket, i stort sett alla verksamma kockar har ju sin baskunskap från det franska köket. Sedan tycker jag att det saknas i Västerås.

Förra helgen var det start för middagarna, luncherna är igång sedan ett par veckor i den stora lokalen.

– Det är verkligen coronaanpassat, du kan få in en bil mellan borden nästan, säger krögaren med ett skratt.

Men fortsätter, lite mer seriöst:

– Det är såklart bra i dessa coronatider, men det kommer ju en tid efter också. Därför har vi försökt hitta ett koncept på den här stora ytan som kan hålla framöver också. Vi har bland annat gjort tre privata matsalar, chambres, där man kan sitta sällskap på upp till 16 personer. Framöver tänker vi också att dessa kan användas till exempelvis vinprovningar.

Stefan Taylor kommer inte själv att vara direkt operativ på Les Chambers.

– Jag har fortfarande fullt upp med Essence och kommer att ha en mer rådgivande roll här och finnas med när vi jobbar med med menyerna. De kommer att vara levande och bytas ut med jämna mellanrum. Men vi kommer alltid ha någon form av tartar på menyn!

Foto: Avig Kazanjian

En av tre privata matsalar, så kallade chambres, som går att boka på Les Chambers. Foto: Avig Kazanjian

Loungehäng. Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Han blir ny vd för Handelskammaren Mälardalen

”Det finns många utmaningar för företagen just nu” Handelskammaren Mälardalen har gjort klart med en ny vd. Oskar Axelsson tillträdde sin nya tjänst idag 1 augusti.måndag 1/8 15:55

Han blir ny vd för Handelskammaren i Mälardalen

Oskar Axelsson har rekryterats som ny vd till Handelskammaren Mälardalen. Oskar tillträder sin tjänst 1 augusti 2022.onsdag 27/7 10:46

Ljusare bild bland småföretagen i Västmanlands län

Efter fem års nedgång i konjunkturen bland småföretagen i Västmanlands län har den i år vänt uppåt igen. Såväl antalet anställda som efterfrågan på småföretagens varor och tjänster har ökat. På ett...tisdag 5/7 18:44

Lyckat drag med sportfiskebutik

"Har lärt mig mycket av kunderna" Bröderna Sedat och Semih Basol såg ett behov av en sportfiskebutik i den västra delen av Västerås och huserar sedan lite drygt ett år tillbaka på Erikslund, där de trivs som fisken i vattnet.tisdag 31/5 15:14

jubileumsår

”Att ha en engagerad personal som mår bra gör att företaget mår bra”

Britt Hallberg om sina 20 år på Västerås Tidning Britt Hallberg är en viktig faktor när det kommer till Västerås Tidnings framgångar. Under tjugo år, mellan 1997 och fram till pensionen 2017, arbetade hon på tidningen med rollen som vd från 2001.lördag 28/5 7:44

Stefan Lanehed – Västerås Tidnings första journalist

”Tidningen är en del av mitt hjärta” Här är Västerås Tidnings första journalist. Stefan Lanehed var med och formade det redaktionella innehållet när ett ungt annonsblad tog sina första stapplande steg mot att bli en läsvärd och...måndag 11/4 10:22

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Jenny Asplund: Här är dryckerna till solljusets stora högtid

Nu grönskar det i vårt avlånga land och för många är det här den bästa tiden på året.tisdag 21/6 11:46

Vinexperten Jenny Asplund: Den blomstertid nu kommit

Första sommarmånaden är här och med den kommer festligheter såsom avslutningar och allsköns utomhusevenemang omringade av naturens blomsterprakt.tisdag 7/6 11:47

Jenny Asplund: Här är påskens drycker – k(l)uckeliku

Påsken närmar sig med stormsteg, en högtid som har kommit att bli en kulinarisk fest där vi svenskar fullkomligt frossar i god mat och dryck.lördag 9/4 14:22

Här jäser äpplen till hantverkscider

Några kilometer utanför Köping ligger musteriet som tagit en väg in på det jästa spåret. Här tillverkas hantverkscider, en dryck som vid varje tillfälle är unik.söndag 20/3 18:34

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING