Christoffer Fagerström, till höger, blev matchhjälte med tre fullträffar när VSK besegrade Edsbyn med klara 5–1 i den första semifinalen.

VSK:s drömstart i SM-semifinalen – klar seger hemma mot Edsbyn

VSK:s bandyherrar fick en smakstart när semifinalserien mot Edsbyn inleddes i ABB Arena Syd på lördagskvällen. Seger med 5–1 efter en imponerande andra halvlek.

Publicerad Senast uppdaterad

Matchfakta, SM-semifinal 1:5

VSK–Edsbyn 5–1 (1–1)

Första halvlek: 0–1 (7) Teemu Mättä, 1–1 (42) Christoffer Fagerström.

Andra halvlek: 2–1 (53) Jesper Hermansson, 3–1 (65) Christoffer Fagerström, 4–1 (83) Joel Engström, 5–1 (90) Christoffer Fagerström.

Publik: 2 427

Det började dock sisådär.

VSK agerade långa stunder osäkert och hade svårt att komma till avslut i den första halvleken.

I stället var det regerande svenska mästarna Edsbyn – som slutade femma i grundserien och imponerade stort i sin kvartsfinal mot Sandviken i tre raka matcher – som tog tag i taktpinnen och även tog en tidig ledning.

Men Christoffer Fagerströms kvittering på ett långskott i slutet av första halvlek väckte Sportklubben.

För i andra halvleken var det ett helt nytt grönvitt lag som kom ut på isen inför de drygt 2 400 vittnena på läktarna.

Jesper Hermansson gav VSK ledningen efter hörna knappt tio minuter in och bara tio minuter senare var det dags för Fagerströms andra fullträff för kvällen.

När Joel Engström gjorde 4–1 sju minuter från slutvisslan var matchen punkterad. Fagerström avslutade med sin tredje kasse och VSK har därmed fått en drömstart på SM-semifinalserien som går vidare i Edsbyn på tisdag.