VSK-spelarna firar med fansen efter första segern för säsongen. Foto: Jonas Bergkvist

VSK-seger i derbyt – fick äntligen fira med fansen

VSK fick en pangstart i derbyt mot Örebro med två mål under matchens första 10 minuter. Med det försprånget i ryggen kunde grönvitt spela hem årets första trepoängare. Matchen slutade 2–1 inför 2 446 åskådare. Därmed kunde VSK-spelarna äntligen fira tillsammans med fansen.

Starten på säsongen har inte varit den bästa för VSK.

Utan seger på de tre första matcherna, och senaste hemmamatchen på Iver Arena slutade 0–3 mot nykomlingarna Utsikten från Göteborg.

Under söndagen var fanns det dock chans till uppryckning när Örebro kom på besök för ett klassiskt E18-derby.

Inför nästan 2 500 åskådare rivstartade VSK genom att först göra 1–0 redan i den fjärde minuten – och kunde sedan utöka till 2–0 i den tionde.

Därefter vaknade gästerna från Örebro till liv och försökte komma tillbaka in i matchen. Men VSK höll undan bra och närmare än 2–1 kom gästerna aldrig, mycket tack vare Anton Fagerströms storspel i målet.

Bilder från matchen

VSK:s Daniel Ask rycker fram. Foto: Jonas Bergkvist×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

Västerås SK–Örebro SK: 2–1 (2–1)

Mål:1–0 (4) Viktor Granath, 2–0 (11) Dusan Jajic, 2–1 (45) Ahmed Yasin.

Varningar VSK: Miguel Sandberg, Dusan Jajic.

Varningar ÖSK: Hussein Ali, Jiloan Hamad.

Utvisning, ÖSK: Jake Larsson.

Publik: 2 446.