”Njuter”. VSK-kaptenen Simon Johansson jublar ihop med fansen (och lagkamraten Frédéric Nsabiyumva) efter sitt avgörande mål i seriefinalen mot Utsikten. Nu väntar ny toppmatch mot Gais på Gamla Ullevi.
”Njuter”. VSK-kaptenen Simon Johansson jublar ihop med fansen (och lagkamraten Frédéric Nsabiyumva) efter sitt avgörande mål i seriefinalen mot Utsikten. Nu väntar ny toppmatch mot Gais på Gamla Ullevi.

VSK-kaptenen om segersviten och toppläget: ”Jag njuter av varje stund”

Seger i seriefinalen inför rekordpublik och därmed fjärde raka segern. Sämst tvåa när Superettan når halvvägs på måndag. Det är inte så svårt att trivas som VSK-spelare för tillfället. – Jag njuter av varje stund, säger VSK-kaptenen Simon Johansson, som i dagarna skrev på ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig över säsongen 2024.

Publicerad Senast uppdaterad

Det har gått några dagar sedan den grönvita fullpoängaren i den stekheta seriefinalen på Hitachi Energy Arena mot Göteborgsgästande Utsikten bärgades.

VSK:s sköna segerfyrling

4 juni: Östersund (b) 2–1

10 juni: Skövde (h) 4–0

8 juli: Sundsvall (b) 3–1

15 juli: Utsikten (h) 1–0

Kommande matcher:

24 juli: Gais (b)

30 juli: Gefle (h, 15.00)

Vi tog ett snack med lagkaptenen och trotjänaren Simon Johansson – tillika matchhjälte med matchens enda mål som kom i upptakten av den andra halvleken.

Och det var inte vilken fullträff som helst.

– Det var verkligen ett vackert fotbollsmål, fin upprullning, säger han.

Vad säger du om matchen annars?

– Den blev lite konstig, lite hackig. Jag tycker de (Utsikten) bidrar lite till det med att spela hårt och rakt. Det var skönt att gå segrande ur en sån match som står och väger. Och dessutom inför en så stor hemmapublik, det ger verkligen en speciell känsla. 

Hur viktigt var det att visa dem som eventuellt fortfarande tvivlar på VSK som ett topplag att vinna just seriefinalen?

– Det känns jätteviktigt att visa. Jag tycker också att vi visar något mer i vårt spel än vad Utsikten gjorde. Det är ett signifikant Superettanlag med mycket krigande skulle jag säga. Det räcker långt många gånger.

Men inte denna gång. 

VSK har bibehållit formen efter det korta sommaruppehållet och förlängt sin segersvit som nu innefattar fyra raka triumfer. Senast Sportklubben förlorade var i slutet av maj nere i Trelleborg.

Det måste vara ganska trevligt att vara VSK-spelare för tillfället? 

– Jag njuter av varje stund. Läget gör att det känns otroligt kul att gå till träningarna, som håller mycket bra kvalitet med högt fokus, och spela matcher just nu.

Ni kommer att vara sämst tvåa i tabellen när serien nu når halvvägs. Hur ser du på fortsättningen och det favoritskap ni kommer att få bära under hösten?

De kommer behöva vara riktigt bra för att slå oss

– Det gäller att ha fortsatt fokus på det vi ska göra. Fortsätta prestera på vår nivå och därmed fortsätta på vinnarspåret, säger Simon Johansson och betonar samtidigt:

– Det är viktigt att det inte infinner sig någon rädsla, att inte tänka så mycket på tabellen och Allsvenskan. Samtidigt så har vi inga krav på oss nu att vi måste gå upp som vi haft många andra gånger i division 1. Då har det blivit mest ett tvång.

Ny toppmatch redan på måndag mot formstarka serietrean Gais. Tankar inför matchen på Gamla Ullevi?

– Det kommer att bli en tuff match såklart, men framför allt rolig. De brukar också ha mycket folk på sina matcher och bra drag. Jag tror det kan bli en väldigt bra match. 

– Men de kommer behöva vara riktigt bra för att slå oss, avslutar Simon Johansson. 

Fotnot: På torsdagen blev det klart att Simon Johansson signerade en kontraktsförlängning med VSK Fotboll som sträcker sig över säsongen 2024. 

Powered by Labrador CMS