VSK Bandy tog en säker seger över AIK Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

VSK Bandy numret större än AIK

VSK Bandy tog en viktig och skön seger när man besegrade AIK med 6–2 hemma i ABB Arena. Det stora segerrycket kom i den andra halvleken då man spelade ut stora delar av registret.

Publicerad

Kvällens motståndare AIK höll jämna steg under första halvlek, en halvlek som var ganska avvaktande. Grönvitt skapade en del halvchanser och hade en del hörnor som inte resulterade i mål. Daniel Johansson skulle tillslut hitta rätt bakom den tidigare VSK-målvakten Andreas Bergwall, 1–0 var även resultatet efter första halvlek.

I andra halvlek släppte grönvitt på tyglarna och spelade ut vilket resulterade i fem mål framåt. AIK reducerade två gånger om i slutet vilket gjorde att en viss oro spred sig på läktaren.

– Det var ganska kontrollerat, men det är klart att vi kände av vi haft två tunga slutskeden i de två senaste matcherna, säger VSK:s tränare Michael Carlsson och fortsätter.

– Jag tycker att vi har kontroll över 90 minuter. De har mycket boll men vågar inte riktigt köra på oss för lagen vet att de blir slutkörda om de försöker att matcha vårt spel och gå upp och trycka. De ville hålla i mycket boll och då gäller det att inte gå bort sig för de har några världsklasspelare.

Man kan anta att 6–2 målet var förlösande och släppte ett visst tryck från axlarna?

– Ja det är så små marginaler, det har varit så i de andra matcherna där vi har varit nära att avgöra matcherna men istället har det blivit oavgjort.

Just tappen i slutet av de två sista matcherna, är det något som ni pratat om inför kvällens match?

– Vi vet hur vi ska hantera det, men det är klart att tappar man en gång och sedan två gånger. Det är klart att vi har tagit upp det men vi vet vad vi ska göra och nu är det gjort. Idag var det två viktiga poäng.

I andra halvlek spelade ni ut och fick fin utdelning, Hur nöjd är du med halvleken?

– Då fick vi spela ut och göra hörnmål, det var mycket saker som försvann från våra axlar den här matchen. För oss är det viktigt att skapa många hörnor och det blir tungt för motståndarna och få dem på sig. För oss är det ett sätt att spela och vi vill gå på mål så det blir mycket hörnor och rullar det in någon så kommer det att släppa. Nu hoppas vi att det släppt lite och att det kommer att bli lite mer mål på hörnor.

Ni är inne i en bra trend med sex raka matcher utan förlust, vad säger du om formen ni har för tillfället?

– Vi känner oss starka och spelar även bra. Matchen i Vänersborg är en av våra bästa den här säsongen. Idag tycker jag att vi kontrollerar det på ett väldigt bra sätt. Vi kan vinna och ta poäng på många olika sätt. Jag tycker att vi börjar bli ganska sköna i vårt spel.

Vilka delar i spelet vill du ska sitta innan det är dags för slutspel?

– Vi jobbar på och vill bygga oss så starka som möjligt, vi är ett nytt lag inför den här säsongen och vi måste lära oss vissa saker för att vara med och fajtas på allvar. Nu är vi ute på den resan och nu har vi lärt oss några lärdomar när vi tappat några matcher, nu har vi brutit det.

– Sedan måste vi hålla ihop helheten och energin över 90 minuter. Annars tycker jag att vi är på rätt väg och gör mycket bra saker och jag skulle inte vilja möta oss i ett slutspel, avslutar Michael Carlsson.

MATCHFAKTA, ELITSERIEN

VSK Bandy – AIK 6–2 (1–0, 5–2)Målskyttar VSK Bandy: Måns Engström 2, Daniel Johansson, Tobias Engström, Robin Andersson, Jesper Hermansson

 

Powered by Labrador CMS