VI:s tränare Frenne Båverud under premiärmatchen mot Kungälv i söndags. Nu har han drabbats av corona och finns inte med i morgondagens bortamatch i SHE mot Heid. Foto: STEFAN LINDGREN

VI-tränaren har fått corona

VästeråsIrstas damtränare Frenne Båverud har testats positivt för covid-19. – Det är såklart obehagligt, men vi vill inte skapa större oro än nödvändigt, säger Erik Grönberg, marknads- och kommunikationsansvarig i klubben.

Publicerad

Vi följer helt Svenska handbollsförbundet rekommendationer nu. De ser inget hinder för att vi ska kunna spela vidare i ligan.

Genom VI:s ordförande Tomas Högström kunde Västerås Tidning i dag ta del av nyheten om att damlagets tränare Frenne Båverud har fått corona, bara dagarna efter seriepremiären.

”Vi har informerat ledare och lag samt stämt av med berörd trupp. Svenska Handbollförbundet är också informerat. Vi följer förbundets och våra egna protokoll och riktlinjer för hur vi skall agera i rådande situation”, skriver Högström.

Erik Grönberg utvecklar:

– Vi följer helt Svenska handbollsförbundet rekommendationer nu. De ser inget hinder för att vi ska kunna spela vidare i ligan. De menar att så länge det handlar om ett enskilt fall och att vi håller laget under noggrann uppsikt och även vidtar våra egna rutiner och säkerhetsföreskrifter så är bara att köra vidare, säger Grönberg.

Kommer alla spelare att testas nu?

– Det vill jag inte uttala mig om i nuläget. Men vi håller alla spelare under noggrann uppsikt och de rapporterar minsta symptom vidare till lagledningen. Vi har även kontakt med VIK hockey och deras läkare som ju har erfarenhet av detta.

Hur går snacket i klubben när smittan slagit ner mitt i a-lagsverksamheten?

– Det är bara att inse att den finns överallt, det är svårt att ducka helt för det. Det är såklart obehagligt och det kan vara lätt att drabbas av panik nu. Men vi vill agera klokt och inte skapa större oro än nödvändigt.

Ny match i SHE väntar redan i morgon med match borta mot BK Heid.

– Sarah Fransson som till vardags är huvudtränare för vårt utvecklingslag kommer att kliva in, säga Erik Grönberg.

Hur mår Frenne?

– Under omständigheterna bra. Han är isolerad just nu men vi kommunicerar fortlöpande och har regelbunden kontakt.

Powered by Labrador CMS