Moa Landström från Västerås Slalomklubb tog ett sensationellt SM-silver i storslalom på fredagen.

Västerås alpina löfte satte världscupåkarna på plats – tog ett sensationellt SM-silver

Flera världscupsåkare i startfältet. Då slog 17-åriga Moa Landström från Västerås Slalomklubb till med en sensationell andraplats i dagens SM-storslalom i Sollefteå. ”Jag är extremt glad”, säger hon.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var ett minst sagt stort (90 åkare) och starkt startfält som västeråsaren ställdes emot.

Flera världscupsåkare, bland andra Europacupmästaren Hilma Lövblom, Estelle Alphand, Hanna Aronsson Elfman och Lisa Nyberg, regerande svenska mästaren i disciplinen.

Men det var inget som bekom 17-åringen från Västerås som till slut bara hade Hilma Lövblom före sig i resultatlistan. Landström höll sin andraplats från det första åket och var 64 hundradelar ifrån guldet.

”Det var nervöst inför andra åket och jag är glad att jag kunde hålla ihop det med tanke på motståndet. Jag är extremt glad för silvret och det kändes väldigt oväntat, det var inget jag hade förväntat mig”, skriver hon till Västerås Tidning.

Moa Landström, som går andra året på Malung-Sälens alpina riksidrottsgymnasium, har haft en glimrande säsong. Förutom att hon har fått debutera i Europacupen hade hon två superdagar i slutet av januari när hon slog till med dubbla medaljer under europeiska ungdoms-OS i italienska Tarvisio. Brons i slalom och silver i storslalom.

Nu laddar hon om för slalom i SM i Sundsvall imorgon, hennes starkaste gren. Där väntar tufft motstånd som världscupsåkare som Anna Swenn Larsson och Hanna Aronsson Elfman.

Efter avslutade SM-tävlingar avgörs på söndag finalen i Sveriges högsta alpina serie, Alpine Elite Tour. Där har Moa Landström chans på en tredjeplats. Hon ligger fyra inför avslutningen och är bästa U18-åkare.

SM-pallen med Moa Landström som tvåa.
Powered by Labrador CMS