Sveriges första windfoilingtävling avgjordes i Västerås under den gångna helgen. Foto: Patrik Schander/Svenska Seglarf

Sveriges första windfoilingtävling avgjordes i Västerås

Under helgen avgjordes Sveriges första Windfoilingtävling i Västerås. Segrare efter 8 genomförda race blev Stefan Voxby seglandes för Boo SS, tätt följd av Rikard Almqvist Nyköpings Windsurfing Club. På tredje plats kom hemmaseglaren Stefan Söderlund Jollekappseglarna Västerås.

Publicerad

Det blev en kappsegling med många ansikten. Lördagen började med flera timmar på land i ett varmt och skönt Västerås utan vind. Sent på eftermiddagen kom vinden och man lyckades genomföra tre seglingar under kvällen.

På söndagen var det betydligt tuffare förhållanden med vindar mellan 7 och drygt 10 meter per sekund och regnskurar. Fem mycket tuffa och roliga seglingar genomfördes innan tävlingsledningen avbröt för helgen.

Windfoiling är en typ av vindsurfing där den vanliga fenan är utbytt till en foiling fena som gör att seglaren svävar fram en bit över vattnet i princip ljudlöst. Farter på mellan 15 och 20 knop har varit det normala under helgen!

Windfoiling är en typ av vindsurfing där den vanliga fenan är utbytt till en foiling fena som gör att seglaren svävar fram en bit över vattnet i princip ljudlöst. Foto: Patrik Schander/Svenska Seglarf
Stefan Voxby från för Boo SS högst upp på pallen. Till vänster tvåan Rikard Almqvist från Nyköpings Windsurfing Club och till höger tredjepristagaren Stefan Söderlund från Jollekappseglarna Västerås Foto: Patrik Schander/Svenska Seglarf
Powered by Labrador CMS