Pontus Holmberg var glödhet i den tredje playoff-matchen. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Supertalangen levererade för VIK

Det var den yngste spelaren i laget som visade vägen för VIK när man slog ut Mariestad i playoff 2. Pontus Holmberg svarade för en lysande insats när han dominerade i det offensiva spelet och gjorde det viktiga 2–1 målet.

Publicerad

VIK är vidare till playoff 3, detta efter seger i den tredje och avgörande matchen mot Mariestad. Planens bästa spelare i 3–1-segern var den lovande ynglingen Pontus Holmberg, som var på ett strålande spelhumör.

– Känslorna är grymma och det var skitkul att spela och det är fantastiskt att vi är vidare, säger Pontus Holmberg till Västerås Tidning.

Du visade verkligen vägen med ditt respektlösa spel, hur gick tankarna inför den tredje perioden då ställningen var 1–1?

– Den var skön då vi vet att vi är starka i tredje perioderna. När vi fick 2–1 blev det lite lättare, de blev tvungna att jaga lite mer och vi fick mer tid i vårt anfallsspel.

Ditt 2–1-mål var ruggigt viktigt, beskriv hur det gick till?

– Jag såg först inte vad som hände då jag åkte med ryggen mot målet. Sedan såg jag Fredrik Johansson och visste att han skulle passa i det läget. Målvakten var inte riktigt i position, säger Holmberg och fortsätter.

– Det var inget bra skott, det var en isare men det är målen som räknas.

Mariestad bjöd verkligen upp till tre tuffa matcher. Ni lyckades vända och vinna den här matchserien, det måste ha stärkt er mentalt?

– Vi kommer gå stärkta ur det här. Det blir nog lättare att spela framöver när vi klarat av den första playoff-serien. Vi hade pressen på oss att vinna två raka matcher och det kommer att stärka oss, avslutar Pontus Holmberg.

Powered by Labrador CMS