VI-damerna jublar efter storsegern i premiären. Foto: STEFAN LINDGREN

Styrkebesked av VI i premiären: "Mycket som var bra idag"

VästeråsIrsta imponerade stort i säsongspremiären i SHE–Ligan. Hemma i Västerås Arena körde man över gästande Kungälv med hela 31–15.

Publicerad

Då har handbollssäsongen kört igång, och det med besked från VästeråsIrsta. I söndagens match var man både ett och två nummer större än Kungälv. Fram till den 11:e minuten var det målmässigt jämnt men sedan var det hemmalagets match för hela slanten.

Anförda av landslagsuttagna Frida Rosell visade VästeråsIrsta upp ett spel som lovar gott inför framtiden. Det var stabilt hela vägen från målvakten Josefine Hultberg Dahlgren till det lilla extra i anfallsspelet. Men det var nog stabiliteten i försvaret som var nyckeln till att spelet klaffade perfekt.

Tränaren Frenne Båverud var naturligtvis nöjd med dagens seger och summerade den på följande sätt.

– Det var mycket som var bra idag och det känns skönt att få den här starten.

Ni visade upp en effektivitet som ni inte hade ifjol, hur nöjd är du med det?

– Vi var framförallt bra bakåt som vi blir belönade med att vi fick lite kontringar på. Det var skönt att alla fick vara inne och känna på, jag tror att vi luftade hela bänken. Alla kanske inte var med i målprotokollet men de fick vara inne och ge och ta lite stryk och totalt var det en jättefin premiär.
Ni visade upp både bra försvar och starkt anfallsspel, vilken del är du mest nöjd med?
– Det ena ger det andra så försvarsspelet tillsammans med ”Jossans” målvaktsspel är riktigt bra hela vägen. Sedan tycker jag att vi missar några lägen, vi hade kunnat göra några till på de fina lägen som vi tog oss till. Men det var bra att målvakten i motståndarlaget också får visa upp sig. Hon var duktig, framförallt lågt där hon rädda dem lite, säger Båverud och fortsätter.

– Jag tycker att alla bidrar idag och tar tillvara på tiden och det känns jättekul. Det blir mycket fina saker att analysera ner här efteråt, jag är jättenöjd, avslutar Frenne Båverud.

Foto: STEFAN LINDGREN
Foto: STEFAN LINDGREN
Foto: STEFAN LINDGREN
Foto: STEFAN LINDGREN
Foto: STEFAN LINDGREN

MATCHFAKTA: VästeråsIrsta – Kungälv 31–15 (13–6)

Bästa målskyttar VI: Frida Rosell 5, Cecilia Tillman 5, Wilma Svedung 4, Martina Granberg 4, Maja Wiklund 4

Powered by Labrador CMS