Storseger för VSK i bandypremiären

VSK Bandy fick en pangstart i årets Elitserie. Mesta mästarna körde över IFK Vänersborg med 8–3 inför 1 777 åskådare i ABB Arena Syd.

VSK inledde premiären lite trevande. Redan i den första minuten drog försvararen Stefan Edberg på sig en utvisning som gav Vänersborg chansen att ta kommandot i matchen.

Men VSK höll undan och när Edberg kom tillbaka i spel växlade VSK upp. I den 15:e minuten klev Ted Bergström fram och stänkte in 1–0 på hörna.

Gästerna reducerade därefter till 1–1 innan Joel Engström sköt in VSK:s andra mål för kvällen, även det på hörna.

Några minuter senare gjorde lagkapten Magnus Joneby 3–1, framspelad av Oscar Gröhn.

Magnus Joneby: "Vi vinner som ett lag och tar två poäng"

Det resultatet stod sig sedan fram till paus.

I den andra halvleken drog fortsatte VSK att föra spelet och höll undan målmässigt.

Matchen slutade till sist 8–3 till VSK.

Noterbart är att VSK:s målvakt Kjellsson fick rött kort i slutet av den första halvleken. Detta efter att ha spelat med nummer 23 på ryggen, medan han stått uppskriven som nummer 1 i matchprotokollet.

MATCHFAKTA

VSK–IFK Vänersborg: 8–3

Första halvlek: 1–0 (15, hörna) Ted Bergström (Magnus Joneby), 1–1 (32) Jocke Hedqvist (Robin Öhrlund) 2–1 (35, hörna) Joel Engström (Martin Landström) 3–1 (39) Magnus Joneby (Oscar Gröhn)

Andra halvlek: 4–1 (49) Magnus Joneby (Tobias Holmberg) 4–2 (51) Joakim Johansson (Robin Öhrlund) 5–2 (59) Mikael Olsson (Robin Andersson) 6–2 (63) Robin Andersson (utan assist) 7–2 (77) Robin Andersson (Simon Folkesson) 7–3 (81, straff) Jocke Hedqvist (utan assist) 8–3 (90+1) Måns Engström (Mikael Olsson)