Magnus Joneby gjorde en grym match mot Vänersborg. VSK-kaptenen gjorde två mål när grönvitt vann med 8–3 över Vänersborg i bandypremiären. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Magnus Joneby: "Vi vinner som ett lag och tar två poäng"

Efter en trevande inledning varvade VSK upp på högvarv och tog en storseger i bandypremiären. Vänersborg besegrades med 8–3 efter bland annat två mål av VSK:s lagkapten Magnus Joneby.

Publicerad

– Det var jäkligt skönt att vinna första matchen, vi har haft en bra känsla på försäsongen och jag tycker att vi fortsatte på den inslagna vägen idag. Två poäng till oss och det känns skönt, säger Magnus Joneby.

Hur ser du på matchinledningen där Vänersborg tog ett tidigt kommando i matchen?

– Vi fick en tidig utvisning och blev lite passiva och vi försökte att försvara bort den först. De hade mycket boll men skapade inte så mycket. Det var lite felpassningar och det var nog lite nervöst i början men det släppte när vi gjorde 1–0. Efter först kvarten tar vi över och är det bättre laget i första halvlek. Det var lite knutar som släppte, det var hemmaplan och premiär.

Du sätter 3–1 i den 39:e minuten, strax därefter får er målvakt Henrik Kjelsson matchstraff för felaktigt tröjnummer, hur ser du på situationen?

– Det är upp till oss att lämna in ordentliga grejer till sekretariatet, det var vårt fel men sen kan man tycka vad som helst om regeln. Tio minuter och sen få byta tröja och inget mer med det, men regeln är så och det är inget att säga om det.

Storseger för VSK i bandypremiären

Ni fick slutföra matchen med man man mindre, blev det en extra tändvätska för er?

– Så är det, det var bara att gilla läget. Vi vet att vi är starka oavsett om vi är nio eller tio utespelare, vi hade en matchplan och den följde vi till punkt och prick. Sedan hade vi en bra utdelning och jag tyckte att vi spelade ännu bättre i andra med en man mindre. Det visar att vi har något bra på gång.

Du gjord två mål i matchen och blev utsedd till matchen lirare, det måste varit en skön start på säsongen för din del?

– Ja absolut, det har känts bra under hela året och jag har kunnat träna bra och haft en bra försäsong. Det är alltid kul att göra mål och vid en hemmapremiär får man en extrakick av publik och inramning. Idag kändes det som att man kunde åka hur mycket som helst och det är klart att jag är nöjd och framför allt att vi vinner som ett lag och tar två poäng, avslutar Magnus Joneby.

Matchfakta

VSK–IFK Vänersborg: 8–3

Första halvlek: 1–0 (15, hörna) Ted Bergström (Magnus Joneby), 1–1 (32) Jocke Hedqvist (Robin Öhrlund) 2–1 (35, hörna) Joel Engström (Martin Landström) 3–1 (39) Magnus Joneby (Oscar Gröhn)

Andra halvlek: 4–1 (49) Magnus Joneby (Tobias Holmberg) 4–2 (51) Joakim Johansson (Robin Öhrlund) 5–2 (59) Mikael Olsson (Robin Andersson) 6–2 (63) Robin Andersson (utan assist) 7–2 (77) Robin Andersson (Simon Folkesson) 7–3 (81, straff) Jocke Hedqvist (utan assist) 8–3 (90+1) Måns Engström (Mikael Olsson)

Powered by Labrador CMS