Skälby är Västerås innebandykungar efter klara segern i derbyt och serieledning i division 1.

Skälby derbyvann inför storpublik

Skälby IBK regerar i stan på herrsidan i innebandy. Det står tydligt klart efter lördagskvällens övertygande derbyseger mot IBF Västerås – 6–1.

Skälby tog tag i takpinnen direkt och innan fyra minuter var spelade inför storpubliken – 1 034 åskådare – i Mälarenergi Arena hade Anton Dahlström spräckt nollan. När första perioden var slut hade ledningen utökats till 3–0.

Sen var det aldrig något snack – inför slutronden hade ”Hajarna” dragit iväg till ett klart 5–0-försprång och matchen var avgjord.

Den slutliga 6–1-triumfen innebär att Skälby behåller serieledningen i den jämna division 1-tabellen, en poäng före Linköping.

IBF har en tyngre säsong så här långt och får i stället se upp bakåt från sin åttondeplats.