SM-VECKAN

Aquabike, kanotpolo, lacrosse och skateboardslalom.

Motocross på vatten, lacrosse, tacklingar med kanoter och skateboardslalom

Fyra av idrotterna under SM-veckan har ingen lokal huvudarrangör. Här nedan kommer lite fakta med tid och plats för dessa fyra idrotter.

Publicerad Senast uppdaterad

Aquabike

Gren: Parallellslalom. 

Var: Lögastrand. 

När: Lördag 29 juni 9.45–11.00

Om: Som motocross på vatten. Grenen parallellslalom är en intensiv tävlingsform i form av duell där både tjejer och killar gör upp mot varandra. Tävlingsmomentet är en slalomtävling där två förare möts i bäst av tre försök i grundomgången i varje klass. Efter tidskval återstår fyra förare i varje klass som går till avgörande finaler. De två bästa går till A-final och de utslagna möts i en B-final för att tävla om bronsmedaljen. 

Kanotpolo

Var: Färjkajen. 

När: Torsdag 27 juni 12.00–20.00, fredag 28 juni 8.00–16.50.

Om: Kanotpolo är en fartfylld och rolig gren för såväl nybörjare som elit och det är tillåtet att tackla bollförande spelare vilket är en ingrediens som publik brukar uppskatta. I varje match spelar två lag om vardera fem spelare med en boll (modell vattenpoloboll). Speltiden är utan förlängning 2 x 10 minuter. Lagkompisarna passar bollen inom laget med hjälp av paddeln och händerna för att slutligen få bollen i motståndarnas mål. Att det är tillåtet att tackla bollförande spelare är en publikfriande ingrediens.

Lacrosse

Gren: Sixes. 

Var: Lögastrand. 

När: Lördag 29 juni 9.00–21.00, söndag 30 juni 9.00–15.00

Om: Lacrosse kan liknas vid en blandning av ishockey och handboll. Lacrosse sixes, som spelas på SM-veckan, är en av tre varianter av lacrosse. Det spelas på en plan av storlek 70x36m, vilket motsvarande en sjumanna fotbollsplan. De två andra varianterna, field och box, spelas på fullstor fotbollsplan respektive en isfri ishockeyrink.

Skateboard

Gren: Slalom. 

Var: Citybanan. 

När: Lördag 29 juni från 15.30.

Om: Skateboard slalom är en tekniskt utmanande gren som kräver mycket träning och erfarenhet för att bli framgångsrik. Åkarna börjar loppet från en stillastående position, accelererar och manövrerar mellan hindren så snabbt som möjligt utan att tappa balansen. Åkarna behöver ha en god kontroll över sin skateboard, eftersom de behöver kunna ändra riktning snabbt och skarpt utan att tappa fart eller balans. Grenen kräver också en hög grad av fysisk kondition, styrka och smidighet. 

Powered by Labrador CMS