Västeråsaren Mia Hesketh tävlar med sitt team i Crossfit Games.
Västeråsaren Mia Hesketh tävlar med sitt team i Crossfit Games.

Mia från Västerås gör upp med världseliten i Crossfit Games i USA: ”Siktar på topp 3”

Tillsammans med svenska Antonia Fält-Kottulinsky, irländska Sam Stuart och tyska Joshua Wichtrup har Västeråstjejen Mia Hesketh bildat ett team som snart kommer att tävla i Crossfit Games 2023 i USA.

Publicerad

– Det var från början jag och min man, Phil Hesketh, som pratade om att sätta ihop ett lag för årets säsong. Vi rekryterade övriga medlemmar baserat på hur de är som atleter och hur vi skulle passa som ett lag. För oss var det också viktigt att våra personligheter passade ihop då man spenderar mycket tid tillsammans under en säsong, berättar Mia Hesketh för Västerås Tidning.

När teamet har tränat tillsammans har det varit på Crossfit Walleye i Västerås.

För mig personligen känns det också extra speciellt då min man Phil följer med som coach och även vår dotter Elsa kommer följa med till USA

– När säsongen startar i februari väljer man ett crossfitgym som man representerar för resten av säsongen. Så, som ett lag representerar vi Sverige och Crossfit Walleye. Det som är så bra här är att det finns mycket utrymme att träna på, all utrustning vi behöver samt så mycket andra medlemmar att träna med.

Crossfit Games är den avslutande tävlingen för säsongen och drar igång den 31 juli.

– Man skulle kunna likna det med ett VM för crossfit. Den man, kvinna och det lag som vinner blir utnämnda ”fittest on earth”. Man kan tävla både individuellt och i ett lag, som vi gör. För att ta sig dit måste man ta sig igenom två onlinetävlingar under våren som kallas Crossfit Open och sedan kvartsfinal. I maj var vi i Berlin och tävlade i semifinal. Därifrån kvalade tio stycken team från Europa till CF Games och kommer i augusti tävla mot totalt 40 lag. 

Hur känns det att delta i en så stor tävling?

– Det ska bli riktigt roligt. Vi har alla tävlat på CF Games förut och vårt mål för säsongen är att hamna på podium, så topp 3. För mig personligen känns det också extra speciellt då min man Phil följer med som coach och även vår dotter Elsa kommer följa med till USA. 

Vilka är dina främsta styrkor respektive svagheter?

– Jag jobbar mycket på min löpning och då framförallt längre distanser. Mina styrkor är att jag är rätt stark. Men det är det som är det fina med ett lag, Joshua till exempel är otroligt duktig på att simma och springa. Så vi alla har olika styrkor för att tillsammans bilda att komplett lag, avslutar Mia Hesketh.

Starkt team. Antonia Fält-Kottulinsky, västeråsaren Mia Hesketh, Sam Stuart och Joshua Wichtrup.
Starkt team. Antonia Fält-Kottulinsky, västeråsaren Mia Hesketh, Sam Stuart och Joshua Wichtrup.
Powered by Labrador CMS