VSK Fotboll har anställt en ny klubbchef.
VSK Fotboll har anställt en ny klubbchef.

Klart: Företagaren blir ny klubbchef för VSK Fotboll

Vid en presskonferens på Hitachi Energy Arena under onsdagsförmiddagen presenterade VSK Fotboll sin nya klubbchef. Den som får uppdraget att leda klubben fram blir Patrik Lundstedt.

Publicerad Senast uppdaterad
Patrik Lundstedt.
Patrik Lundstedt.

Det blev ett oväntat namn som presenterades när VSK avslöjade vem som rekryterats som klubbchef. Istället för ett fotbollsnamn blev det företagsprofilen Patrik Lundstedt.

– Det finns äkta känslor och ett hjärta för klubben. Det är det som har gjort att vi sitter här idag, sade han vid presskonferensen.

Patrik, som nyligen sålde sin del i Västeråsföretaget Exin, har dock erfarenheter från både sport och föreningsliv. Inte minst inom golf och att han varit ordförande i Linden hockey.

Han har en tydlig bild av hur arbetet i föreningen ska läggas upp.

– Jag har alltid jobbat med värderingar. Det är klart att A-laget är representationslaget, men jag kommer jobba för hela föreningen. Fokus kommer till en början att ligga på försäljning och ekonomi. Vi har pratat mycket om en treårsplan och det går inte att bedriva en verksamhet utan att ha ekonomin med sig. Sen vill jag vara starkt bidragande till att få ihop gemenskapen i föreningen.

Inte helt oväntat dök frågan om hur han ser på VSK:s chanser att nå Allsvenskan upp.

– Självklart ska Västerås ha ett lag i Allsvenskan, svarade han.

Powered by Labrador CMS