Hela VSK:s resa till Superettan – match för match

Hela resan fram till avancemanget. Från 3–1-segern borta mot Skellefteå i premiären till storsegern mot Akropolis inför storpublik i den första hemmamatchen. Via svidande förluster mot Nyköping och Linköping och en höst som inleddes med ett tungt poängtapp. Vägen har inte varit spikrak. Men nu är VSK äntligen tillbaka i Superettan.

Skellefteå FF - Västerås SK: 1 - 3

Det blev en drömstart på både matchen och serien för VSK Fotboll. Man tog kommandot direkt i seriepremiären borta mot Skellefteå FF där man ledde med 3-0 efter 19 minuter.

Västerås SK - Akropolis IF: 3 - 0

Det blev full pott för VSK Fotboll i hemmapremiären mot Akropolis IF när Grönvitt vann med siffrorna 3-0 inför 5 069 personer.

Arameisk-Syrianska IF - Västerås SS: 1 - 3

Tredje raka segern för VSK Fotboll i division 1 norra, vilket var den bästa starten på 22 år för klubben.

Västerås SK - Rynninge IK: 1 - 0

VSK segrade över nykomlingen Rynninge IK med uddamålet 1-0 och fjärde raka segern var ett faktum.

Syrianska FC - Västerås SK: 0 - 2

En tuff bortamatch stod på spel, och då klev Simon Johansson fram och sänkte Syrianska med två mål.

Nöjda spelare och ledare efter 2–0 hemma mot Karlslund. Foto: STEFAN LINDGREN

Västerås SK - Karlslunds IF: 2 - 0

Efter en mållös, men inte chansfattig, första halvlek samlade VSK kraft i halvtid och rivstartade den andra halvleken med två snabba mål och säkrade därmed sjätte raka segern.

Västerås SK - Assyriska FF: 0 - 1

Det såg länge bra ut för Grönvitt i hemmamatchen mot Assyriska FF men i den 90:e minuten sköt inhopparen Kevin Krans 0-1 till bortalaget och säsongens första förlust var ett faktum.

– De har bara en målchans på hela matchen och gör mål på den, säger manager Tor-Arne Fredheim till klubbens hemsida efter matchen.

Sandvikens IF - Västerås SK: 1 - 3

På ett soligt Jernvallen fick publiken se en mållös första halvlek innan VSK till slut genom Brian Span lyckades få hål på ett tätt Sandviken försvar. Därefter följde ytterligare två mål och seger blev grönvit.

Västerås SK - Team TG: 3 - 1

Efter en sevärd första halvlek kunde VSK segra hemma mot Team TG med 3-1, detta efter bland annat ett drömmål av Brian Span tidigt i den första halvleken.

Umeå FC - Västerås SK: 2 - 0

VSK Fotboll åkte på sin andra förlust för säsongen när Umeå FC besegrade Grönvitt med 2-0.

Karwan Safari har precis forcerat in kvitteringen mot Carlstad United. Foto: STEFAN LINDGREN

Västerås SK - Carlstad United: 1 - 1

Den heta seriefinalen mellan VSK Fotboll och Carlstad United slutade oavgjort, 1-1.

Sollentuna FF - Västerås SK: 0 - 2

Det blev till slut en 2-0-seger för VSK Fotboll borta mot Sollentuna FK efter en sen spik i kistan av inhopparen Mathias Benker.

Västerås SK - BK Forward: 2 - 1

Efter stort spelövertag matchen igenom kunde VSK till slut vinna med 2-1 mot gästande BK Forward och Grönvitt befäste därmed serieledningen.

Nyköpings BIS - Västerås SK: 1 - 0

Säsongens tredje förlust för VSK i en match där Nyköping var laget som skapade flest chanser. I slutet av andra halvlek kom målet som avgjorde matchen.

FC Linköping City - Västerås SK: 1 - 0

För andra matchen i rad åkte VSK Fotboll hem med en 1-0-förlust i ryggen.

Emir Smajic och Karwan Safari firar VSK:s 1–0 mål mot Syrianska. Foto: STEFAN LINDGREN

Västerås SK - Syrianska FC: 1 - 0

VSK Fotboll var tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster när man besegrade Syrianska FC på hemmaplan med uddamålet 1-0. Målet gjordes av Emir Smajic.

Karlslunds IF - Västerås SK: 1 - 2

Karlslunds IF chockstartade genom att ta ledningen med 1-0 redan i den tredje minuten. VSK Fotboll fick jaga hela matchen och till sist kom utdelningen. Matchvinnare även den här helgen, Emir Smajic.

Stefan Batan gjorde en stark debut för VSK. Men trots det lyckades VSK inte besegra Sandviken då matchen slutade 1–1 på Solid Park Arena. Foto: STEFAN LINDGREN

Västerås SK - Sandvikens IF: 1 - 1

I första matchen för den nya tränarduon Thomas Gabrielsson och Joacim Gunnarsson blev det tillslut en poäng vardera i höstpremiären mellan VSK Fotboll och Sandvikens IF efter två mål i den andra halveken.

Carlstad United - Västerås SK: 2 - 3

Det blev en otroligt spännande seriefinal på Tingvalla IP i Karlstad. VSK Fotboll avgjorde matchen i den 84:e minuten genom Rinor Nushi. – Den här segern var verkligen till hela truppen och hela klubben, säger Rinor Nushi till klubbens hemsida efter matchen.

Karwan Safari och Dennis Persson jublar efter VSK:s 1–0 mål mot Umeå FC. Foto: STEFAN LINDGREN

Västerås SK - Umeå FC: 3 - 1

VSK Fotboll vann hemmamatchen mot Umeå FC med 3-1 efter en jämn och tuff match. Karwan Safari och Filip Tronêt hamnade i målprotokollet.

Rynninge IK - Västerås SK: 3 - 1

Trots ett stort spelövertag i den andra halvleken lyckades inte VSK hämta upp underläget och förlorade till slut bortamatchen mot Rynninge IK med 3-1.

Simon Johansson stod för en kanonmatch när han gjorde hattrick mot Linköping. Foto: STEFAN LINDGREN

Västerås SK - FC Linköping City: 4 - 2

Simon Johansson frälste VSK genom att göra tre mål i segern över FC Linköping City med 4-2.

Assyriska FF - Västerås SK: 0 - 2

VSK Fotboll tog hem alla tre poäng i bortamatchen mot Assyriska FF efter två fina mål av forwarden Douglas Karlberg.

Västerås SK - Sollentuna FF: 1 - 0

VSK Fotboll tog en uddamålsseger över Sollentuna FF i en blåsig och sedermera regnig fotbollsmatch på Solid Park Arena.

Västerås SK - Skellefteå FF: 2 - 0

VSK Fotboll tog hem tre poäng i hemmamötet mot Skellefteå FF när man segrade med 2-0. Simon Johansson och Douglas Karlberg stod för målen.

BK Forward - Västerås SK: 2 - 1

Det såg länge ut att bli tre poäng hem till Västerås, men två mål i slutminuterna av matchen gjorde att BK Forward vände 0-1 till 2-1-seger.

Team TG - Västerås SK: 0 - 1

VSK Fotboll gick segrande ur den tuffa bortamatchen mot Team TG med 1-0. Segerskytt blev Karwan Safari i den 38:e minuten med ett välplacerat skott.

Västerås SK - Nyköpings BIS: 3 - 1

Efter tidigt underläge i början på den andra halvleken växlade VSK upp och vände matchen till seger med 3-1 genom mål av Simon Johansson och Filip Tronêt två gånger om.