Publiksuccé. ”Vi trodde aldrig att det skulle komma så mycket folk”, sa VGK:s Magdalena Sjöholm efter publiktillströmningen under Anna Nordqvist Västerås Open-premiären i somras. Nu kommer stortävlingen tillbaka, 8–10 augusti 2019 avgörs den på VGK. Foto: Oliver Szabo / Frilansfotograferna

Efter succén – Västerås Open tillbaka 2019

Nu är det klart. Den europeiska tourtävlingen Anna Nordqvist Västerås Open får en fortsättning nästa år. Den dubbla majorvinnaren och värdinnan kommer själv att vara på plats.

Publicerad

Den 8–10 augusti kommer golfvärlden tillbaka till Bjärby och Västerås golfklubb för att göra upp om prispotten på 35 000 i Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider.

Premiären av Västerås proffstävling – som både är en del av Letas (undertouren till Europatouren) och den svenska proffstouren Swedish Golf Tour – blev i somras en succé och stor publikfest på Västerås golfklubb.

– Vi har fått extremt mycket positiv respons från alla håll. Framför allt verkade spelarna uppskatta tävlingen, där vissa till och med tyckte att det var den bästa på touren. Det känns otroligt kul och vi klarade dessutom vårt uppdrag till styrelsen att få allt att gå ihop sig ekonomiskt tack vare alla våra partners som ställde upp, säger VGK:s Magdalena Sjöholm i VGK:s arrangörsgrupp.

Nu är alltså VGK redo för en fortsättning nästa år – med en del nyheter.

Bland annat kommer nu den svenska världsstjärnan och tvåfaldiga majorsegraren Anna Nordqvist själv vara på plats på Västerås GK för att spela med 2018 års bästa amatör, landslagsspelaren Maja Stark.

– Alla har en möjlighet att få spela med Anna och Maja, då två platser till i fyrbollen kommer att auktioneras ut, berättar Magdalena Sjöholm.

Anna Nordqvist vill vara med och leda damgolfens utveckling och inspirera unga tjejer.

– Jag växte ju upp i Eskilstuna, vilket är väldigt nära här och det känns kul att området nu har fått en stortävling. Det behövs för svensk damgolf. Det är oerhört viktigt att arrangera professionella tävlingar i Sverige för att säkra tillväxten och få fram nya svenska storstjärnor, sa 31-åriga Anna Nordqvist till Västerås Tidning i somras när hon besökte VGK.

Katarina Vangdal är förbundskapten för Swedish Golf Team och också väldigt glad åt att Västerås Open nu får en fortsättning.

– Svensk damgolf står sig starkare än på länge, både på högsta tournivå och nivån under. Att våra lovande spelare få mäta sina krafter mot tuffare internationellt motstånd är en förutsättning för att kunna göra en satsning mot toppen. Att Västerås väljer att arrangera en tävling på den här nivån även 2019 kommer bidra till att Sverige på sikt fortsätter att leverera spelare till högsta nivå.

– Vi är oerhört stolta över Anna Nordqvist fortsatta engagemang och att hon tillsammans med VGK:s två främsta damgolfare, Sofia Ljungqvist och Annelie Sjöholm, bjuder in till 2019 års prestigefyllda Letas-tävling med en prissumma på 35 000 euro, avslutar Magdalena Sjöholm.

Världsspelaren Anna Nordqvist kommer att vara på plats på Västerås GK nästa sommar för att spela med Maja Stark som blev bästa amatör i årets tävling. Foto: Jonas Bergkvist
Två VGK-spelare i stortävlingen på hemmabanan, Sofia Ljungqvist och Annelie Sjöholm. Foto: Anita Eggeborn
Powered by Labrador CMS