JSM-silver. Malin Svedberg efter att ha säkrat sitt SM-silver i juniorklassen ute på Stockkumla. Foto: Filip Andersson

Björkstaskyttens fullträff – JSM-silver på hemmaplan

När SM/JSM i gevär hölls på Stockkumla utanför Västerås förra helgen lyckades Björkstaskytten Malin Svedberg bärga en silvermedalj i juniorklassen. Talangen tog sig dessutom till final i seniorklassen. – Jag är jättenöjd, säger hon.

Publicerad

25–28 juli avgjordes SM/JSM i gevär på Stockkumla med omkring 100 skyttar från hela landet – i stekande trettiogradig värme.

– Vädret är absolut något som kan påverka resultaten och skyttarnas prestationer. Den gör att man som skytt lätt kan tappa uppmärksamheten som behöver vara på topp för att alla skott ska bli så bra som möjligt, säger Agnes Svedberg, tävlingsledare för evenemanget.

Det varma vädret till trots lyckades Björkstaskytten Malin Svedberg knipa en andraplats bland damjuniorerna under fredagens tävling i grenen 6o skott liggande.

– Värmen påverkade faktiskt mindre än vad jag förväntat mig, däremot var vinden knepig ibland vilket ställde till det lite för mig i grundomgången. I finalen gick det däremot bättre, jag hade en mycket bättre känsla i kroppen och lyckades läsa vinden bättre, säger silvertjejen.

Det blev en jämn och spännande final där det till slut bara skiljde några tiondelar mellan de tre medaljörerna.

Även under lördagens tävlingar i 60 skott liggande i seniorklassen gick det bra för Malin Svedberg som lyckades ta sig till final, vilket till sist gav en fin åttondeplats.

– Jag är jättenöjd, det var roligt att jag ens klarade av att ta mig till final eftersom motståndet i seniorklassen är tuffare.

Ytterligare två lokala skyttar stod för fina prestationer under SM-helgen.

Ludwig Wässman från Björksta slutade på en femteplats i ställningsgrenen 3x40 och Västeråsskytten Filip Andersson presterade bra under lördagen med att skjuta personligt rekord. Han hamnade på en nionde plats, en ynka tiondel från att ta en finalplats.

– Det hade varit roligt med final, speciellt när jag är så pass nära, men jag sköt ett bra resultat som jag är nöjd över, säger han.

Powered by Labrador CMS