JSM-silver. Malin Svedberg efter att ha säkrat sitt SM-silver i juniorklassen ute på Stockkumla. Foto: Filip Andersson

Björkstaskyttens fullträff – JSM-silver på hemmaplan

När SM/JSM i gevär hölls på Stockkumla utanför Västerås förra helgen lyckades Björkstaskytten Malin Svedberg bärga en silvermedalj i juniorklassen. Talangen tog sig dessutom till final i seniorklassen. – Jag är jättenöjd, säger hon.

  • Publicerad 14:54, 1 aug 2019

25–28 juli avgjordes SM/JSM i gevär på Stockkumla med omkring 100 skyttar från hela landet – i stekande trettiogradig värme.

– Vädret är absolut något som kan påverka resultaten och skyttarnas prestationer. Den gör att man som skytt lätt kan tappa uppmärksamheten som behöver vara på topp för att alla skott ska bli så bra som möjligt, säger Agnes Svedberg, tävlingsledare för evenemanget.

Det varma vädret till trots lyckades Björkstaskytten Malin Svedberg knipa en andraplats bland damjuniorerna under fredagens tävling i grenen 6o skott liggande.

– Värmen påverkade faktiskt mindre än vad jag förväntat mig, däremot var vinden knepig ibland vilket ställde till det lite för mig i grundomgången. I finalen gick det däremot bättre, jag hade en mycket bättre känsla i kroppen och lyckades läsa vinden bättre, säger silvertjejen.

Det blev en jämn och spännande final där det till slut bara skiljde några tiondelar mellan de tre medaljörerna.

Även under lördagens tävlingar i 60 skott liggande i seniorklassen gick det bra för Malin Svedberg som lyckades ta sig till final, vilket till sist gav en fin åttondeplats.

– Jag är jättenöjd, det var roligt att jag ens klarade av att ta mig till final eftersom motståndet i seniorklassen är tuffare.

Ytterligare två lokala skyttar stod för fina prestationer under SM-helgen.

Ludwig Wässman från Björksta slutade på en femteplats i ställningsgrenen 3x40 och Västeråsskytten Filip Andersson presterade bra under lördagen med att skjuta personligt rekord. Han hamnade på en nionde plats, en ynka tiondel från att ta en finalplats.

– Det hade varit roligt med final, speciellt när jag är så pass nära, men jag sköt ett bra resultat som jag är nöjd över, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING