Annelie ”Annie” Sjöholm under den speciella fjolårssäsongen där det efter tre inledande tävlingar på Europatouren före pandemins utbrott sen bara blev tävlingar i Sverige. I år hoppas Västerås GK-proffset på många fler Europatour-insatser. Foto: Sofia Pettersson

”Annie” Sjöholm redo att mäta sina krafter med Europaeliten

Västerås främsta damspelare är taggad inför en ny säsong. Den har alla möjligheter att bli den mest givande hittills med mycket spel på Europatouren. – Jag är så redo att äntligen få komma ut och tävla igen, säger Annelie ”Annie” Sjöholm.

Publicerad

Det var en väldigt stabil säsong scoremässigt. Klart man önskar att skjuta riktigt låga scorer också, men samtidigt är det bra att hitta en stabilitet och sen jobba vidare utifrån det

25-åringen peggar nu upp för sin fjärde säsong som professionell spelare.

Mer laddad än någonsin att äntligen ta nästa steg och mäta sig med Europaeliten på allvar.

När golfvärlden inte var sig lik under pandemisäsongen 2020 är det många som nu hoppas att 2021 blir något mer normalt.

Annie Sjöholm från Västerås GK är en av dem.

Hon har behållit den tävlingskategori – status – på Europatouren som hon spelade till sig via ett lyckat slutkval i Spanien i januari förra året.

– Det ser ut att kunna bli ett ganska starkt tävlingsschema för mig i år. Jag kommer att kunna spela mellan 10 och 13 tävlingar på Europatouren. Sen vet man ju inte hur pandemin påverkar och om några tävlingar blir inställda.

Hon inleder tävlingssäsongen i mitten på maj. På samma plats där hon gjorde sin starka debut på Ladies European Tour för två år sedan: Westlake Golf Club i Kapstaden.

Då slutade det med en snygg 25:e plats i South African Womens Open.

– Jag trivs där. Jag har spelat där två år i rad nu så jag känner att jag har bra koll på banan.

Omständigheterna blir speciella.

– Alla spelare kommer att gå in i en bubbla. Det är coronatester innan och arrangören bestämmer boendet och vi kommer bara att få träffa de andra spelarna. Det kommer att bli väldigt annorlunda.Men det viktigaste är att det blir en tävling såklart.

Foto: Sofia Pettersson

Det hade varit coolt att få vinna igen och bli mästare för alltid eftersom det är sista upplagan

Även om 2020 inte blev som förväntat så signerade Västeråsgolfaren ändå en mycket jämn och stabil säsong. På åtta tävlingar på Svenska golftouren och Nordic golf tour var VGK-aren aldrig sämre än 26:a och med fyra topp-10-platser där tredjeplatsen i match-SM och fjärdeplatsen i Hagge Open sticker ut som toppar.

– Det var en väldigt stabil säsong scoremässigt. Klart man önskar att skjuta riktigt låga scorer också, men samtidigt är det bra att hitta en stabilitet och sen jobba vidare utifrån det.

Hur har vintern varit?

– Jag jobbar på Västerås Indoor Golf, så jag har förlagt en stor del av träningen där. Det är perfekt att kunna kombinera jobb och träning.

Hur viktigt är det att Västerås fått en riktig inomhushall nu?

– Det är verkligen guld! Det har man ju saknat tidigare. Man får verkligen bra feedback från all data från TrackMan (simulatorerna) så ur träningssynpunkt är det verkligen givande.

För första gången på flera år har Annie Sjöholm även tagit hjälp utifrån.

– Jag har inte haft någon tränarhjälp på många år, men nu har jag jag en som jag åker till i Uppsala. Vi har börjat göra en del tekniska förändringar och det känns spännande. Man kan ju lätt bli hemmablind annars, skönt att få lite input.

I mitten av augusti ser hon dessutom ut att få chansen att försvara sin seger från 2019 i Anna Nordqvist Västerås Open på sin hemmabana. Arrangören VGK har goda förhoppningar om att få till den tredje upplagan av tävlingen som tillhör undertouren till Europatouren, Letas.

– Ska bli kul att äntligen få chansen att försvara den titeln. Det har jag ju fått vänta ett tag på nu. Det hade varit coolt att få vinna igen och bli mästare för alltid eftersom det är sista upplagan, säger Annie.

Hur känns det nu när banorna öppnar och säsongsstarten närmar sig?

– Jag är så redo att äntligen få komma ut och spela igen. Jag ser verkligen fram emot säsongen och få ett resultat på allt det jobb jag lagt ner under vintern.

Foto: Göran Söderqvist
Powered by Labrador CMS