Redo för stjärnorna. Christer Johansson (ägare), Marielle Piehl (marknadsföring), Eva Holm (representant/styrelse), Christopher D Johansson (ägare).

Orresta gör sig redo för stjärnorna

Mellan den 3 till 5 augusti spelas Västerås Open på Orresta Golfklubb. Där man vill höja intresset för proffsgolf hos damer. – Vi har aldrig haft en Europatävling här förut. Det kommer ju folk från hela världen. Det är roligt, säger Christopher D Johansson, ägare för Orresta Golfklubb.

Publicerad

Västerås vill ta sig uppåt och visa världen att staden är en del av golfkulturen med sin fina miljö runt Mälaren. Västmanlands golfförbund och Västerås stad har gjort en storsatsning där man försöker göra att Västmanland till en av de främsta golfdestinationerna i landet.

Därav anordnas Västerås Open på Orresta Golfklubb 3–5 augusti. Det är gratis att komma och kika.

Vad betyder det för Orresta Golfklubb att få ha denna tävling?

– Vi har ju aldrig haft någon stor tävling här förut. Så det är stort att vi får oss en sån här stor tävling. Plus att det är den största vi kan få. Vi har aldrig haft en Europatävling här förut. Det kommer ju folk från hela världen. Det är roligt. Man blir lite på tårna, säger ägaren Christopher D Johansson ägare för Orresta Golfklubb.

Hur ser era banor ut efter värmebölja och oväder?

– För oss ser det jättebra ut, vintern var jättetuff. Men nu är det typ ingenting kvar att fixa, säger Marielle Piehl marknadsförare hos Orresta.

Representanten Eva Holm håller kolla på banorna lite extra.

– Den håller väldigt hög klass jämfört med andra banor. Efter en sån här besvärlig vinter så har vi sett att väldigt många banor har väldigt mycket kvar. Innan dem är i vanlig klass. Den här har klarat sig väldigt bra. Våra greenerna är jättebra och jättefina.

Kommer det komma lokala spelare eller några större namn till Västerås Open?

– Det är fullt cirka 130 spelare som kommer och det finns en reservlista. Det är jättekul att det blir en full tävling, säger Marielle.

Dem allra bästa kvinnliga golfare spelar just nu British Open. Men det finns inte så mycket platser för elitspelarna där. Så förhoppningsvis kommer det eventuellt lite större namn till Orresta under turneringen. Då dem inte får plats på British Open.

– Det är fantastiskt att få en sån här tävling till vår klubb. Vi har en bana som vi är väldigt stolta över. Som vi får väldigt mycket beröm för. Då är det ännu roligare att bidra med att gå ut och fila lite extra. Vi försöker vara på tårna där så dem ska komma hit och tycka att det är en jättefin klubb, säger även Eva Holm om tävlingen och klubben.

Powered by Labrador CMS