Kommunalråden i Västerås: Hawar Asaiesh (V), Monica Stolpe Nordin (C), Anna Maria Romlid (V), Jonas Cronert (S), Vicki Skure-Eriksson (C), Staffan Jansson (S), Ann-Louise Molin Östling (S), Amanda Grönlund (KD) och Samuel Stengård (KD).

Västeråsmajoriteten rivstartade i Skultuna

Det senaste dygnet har kommunalråden från den nybildade Västeråsmajoriteten besökt Skultuna.

Publicerad

Dagen efter att de blev valda av kommunfullmäktige åkte kommunalråden från Västeråsmajoriteten till Skultuna för att planera och lägga upp riktlinjerna för mandatperioden. Skolan, trygghet och kommundelsarbete var några av punkterna på dagordningen.

– I Skultuna finns många goda exempel som övriga kommunen kan inspireras av, till exempel kommundelsnämndens arbete med att ge barn och unga en meningsfull fritid, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det var för tre veckor sedan som den nya Västermajoriteten gav sig till känna på en pressträff. Förutom Socialdemokraterna ingår Vänsterpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

– Våra fyra partier har aldrig bildat en majoritet tidigare, så bara att åka iväg och lära känna varandra lite bättre har varit värdefullt. Men givetvis låg fokus på att forma och planera politiken för den kommande mandatperioden, säger Amanda Grönlund (KD), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Anna Maria Romlid, gruppledare och kommunalråd för Vänsterpartiet, är inne på samma linje.

– Det nya samarbetet har präglats av respektfulla och konstruktiva samtal. Nu ska vi fortsätta i samma anda och göra konkret politik av våra förhandlingar efter valet, säger Anna Maria Romlid (V).

Vicki Skure Eriksson, gruppledare och kommunalråd för Centerpartiet, var nöjd med valet av Skultuna.

– Vi är en majoritet för hela kommunen. Att kicka igång vårt gemensamma projekt i Skultuna kändes därför helt naturligt, säger Vicki Skure-Eriksson (C).

Powered by Labrador CMS