Klart för byggnation av Riksbyggens sista etapp på Lillåudden. Foto: Riksbyggen
Klart för byggnation av Riksbyggens sista etapp på Lillåudden. Foto: Riksbyggen

Riksbyggen bygger 80 bostadsrätter på Lillåudden

Nu är det klart för byggandet av Brf Sjömärket, Riksbyggens sista etapp på Lillåudden i Västerås.

Publicerad

Huset kommer att vara miljömärkt med Svanen och bostadsrättsföreningen Sjömärket kommer att bestå av lägenheter i storlekarna ett till fem rum och kök, med balkong/uteplats eller med en stor terrass. Riksbyggen har tecknat avtal med NCC för genomförande av projektet.

– Lillåudden är ett av Västerås mest attraktiva lägen med närhet både till Mälaren och till centrala Västerås. Riksbyggen har under många år framgångsrikt byggt bostäder på Lillåudden och nu är det dags att starta genomförandet av vårt sista kvarter i området, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Bostad för Riksbyggen Bostad Bergslagen i pressmeddelandet.

Försäljningen av bostadsrätterna i Brf Sjömärket beräknas starta efter sommaren. Markarbeten och pålning är planerad att påbörjas i augusti. Inflyttningen i Brf Sjömärket kommer preliminärt att ske under fjärde kvartalet 2023.

– Det kommer att bli ett fantastiskt fint projekt med bland annat fyra unika lägenheter med terrass. Här kommer de boende att kunna njuta av Mälarens lugn vid stadens puls, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Powered by Labrador CMS