Redan idag börjar skattepengarna betalas ut för de som får återbäring – och deklarerade före 2 aptil. Foto: Mostphotos

Nu kommer skatteåterbäringen

Redan från och med idag kan västeråsare som får tillbaka pengar på skatten se fram emot en utbetalning.

Publicerad

Nu börjar skatteåterbäringen betalas ut. I år är det totalt 2 035 902 personer i Sverige som får sina skattepengar redan i april, vilket är mer än dubbelt så många som förra året.

Totalt är det 13 746 245 428 kronor som kommer att betalas ut.

De som får sin skatteåterbäring nu i april är de som deklarerade digitalt senast den 2 april utan att göra några ändringar eller tillägg. Skattepengarna kommer att betalas ut 9–12 april.

– Vi har förenklat villkoren för att få skatteåterbäring tidigt och det är kul att se att det gett ett sådant resultat. En av de absolut vanligaste frågorna vi brukar få är när man får tillbaka sina skattepengar och det är därför väldigt positivt att nu kunna möta upp det stora intresset, säger Monica Rönnberg på Skatteverket i Västerås.

För att få pengarna utbetalda automatiskt måste man ha anmält bankkonto. Den som inte redan anmält sitt konto kan göra det nu, förklarar Monica Rönnberg.

– Det tar cirka två bankdagar för kontot att registreras. Därefter kan utbetalning begäras vilket lättast görs i e-tjänsten Skattekonto. Normalt tar det tre bankdagar innan pengarna finns på kontot.

Den som ska få tillbaka skattepengar men som gjort en ändring eller tillägg, deklarerat på papper eller deklarerat efter den 2 april kan få sina pengar i början av juni. Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

– Det är redan fler än tre miljoner personer som har deklarerat. De som ännu inte deklarerat gör det med fördel digitalt då fler uppgifter redan är ifyllda samt att man också får en kvittens på att deklarationen är inlämnad, säger Monica Rönnberg.

Här på Skatteverkets sajt finns mer information kring vad som gäller för deklarationen och utbetalningarna.

Monica Rönnberg på Skatteverket i Västerås. Foto: Skatteverket
Powered by Labrador CMS