De får bygga radhus på Södra Källtorp: "Vill skapa trygghet"

Cernera fatisgheter har tillsammans med Kaminsky Arkitektur vunnit en markanvisningstävling för stadsdelen Södra Källtorp i Västerås. Planen är att bygga en blandning mellan radhus och flerbostadshus om totalt cirka 3 500 kvadratmeter.

Publicerad

Västerås stads målsättning är att skapa ett attraktivt bostadsområde med varierad bebyggelse, med allt från rad-/par-/kedjehus till mindre flerbostadshus.

Bebyggelsen ska hålla hög kvalitet och attrahera en blandad målgrupp av människor. De olika kvarteren ska vara uppbyggda av omsorgsfullt gestaltade livsmiljöer, där det är lätt att mötas och leva hållbart.

– Under året som gått har vi fler vunna markanvisningstävlingar än någonsin tidigare och med byggrätter runt om i Sverige är vår ambition att etablera oss som en nationell fastighetsutvecklare som bygger nytänkande bostäder med hög kvalitet. Vi ser att vi har möjlighet att vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling genom att tänka igenom hur vi bygger, till exempel med hållbara material men också genom att utforma miljön runt bostäderna så att det till exempel blir tryggare att röra sig i området, säger Cerneras vice vd Martin Svärd.

– I projektet har vi arbetat med att skapa ett grannskap med en bykänsla. Uppe på en vacker skogbeklädd kulle ligger radhus och stadsvillor grupperade kring en gård med gemensamma sociala ytor, säger Joakim Kaminsky från Kaminsky Arkitektur.

Vi ser att vi har möjlighet att vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling genom att tänka igenom hur vi bygger

Powered by Labrador CMS