Nästa helg kör Baklavageneralen Keihan Darvishi och hans kollegor ner den nya foodtrucken till Stora torget i Västerås där han kommer att sälja pizza på fredag- och lördagkvällar. Foto: Jonas Edberg
Nästa helg kör Baklavageneralen Keihan Darvishi och hans kollegor ner den nya foodtrucken till Stora torget i Västerås där han kommer att sälja pizza på fredag- och lördagkvällar. Foto: Jonas Edberg

Baklavageneralens nya satsning: Ska sälja pizza på Stora torget

Baklavageneralen blir pizzakung! På fredag kväll slår han och hans team upp porten till en nyinköpt foodtruck där de ska sälja pizzaslicar på Stora torget i Västerås. – Vi har haft en stort dröm om att ha en foodtruck sedan 2014, säger ”generalen” som egentligen heter Keihan Darvishi.

Publicerad

För nästan exakt ett år sedan skrev Västerås Tidning för första gången om Keihan Darvishi. Då hade ryktet börjat sprida sig om hans galna idé om att göra världens största baklava. Rekordförsöket lyckades, och resten är historia. Bland annat har han blivit uppmärksammad i riksmedia, blivit hyllad under Musikhjälpen – och inte minst blivit utsedd till Västeråsaren 2019 av Västerås Tidning.

Party på kvällarna

Nu är Keihan aktuell med en ny satsning. Han och hans kompanjoner har köpt in en Foodtruck där de planerar att sälja pizzabitar, så kallade slicar. Foodtrucken kommer att stå placerad på Stora torget.

– Vi börjar med att stå på torget fredag- och lördagskvällar mellan 20.00 och 04.00, berättar Keihan.

Runt trucken hoppas Keihan att det ska bli party med musik och sång under helgkvällarna.

– Vi vill inte bara vara en klassisk pizzeria. Vi vill få fest och drag i nattlivet i Västerås. Trucken kommer att vara utrustad med både högtalare och karaokesystem och kommer man till oss och bjuder på sig själv så bjuder vi på något att äta. Vi gör det här för att de ska hända mer roligt i city, säger han.

Chockar namnet

Keihan gillar att överraska och har gjort sig känd genom att utmana fördomar. Ett tydligt exempel på detta är döpa foodtrucken till Karl Jan´s. Och de olika pizzamenyerna heter Kalles, Gittans, Jannes och Maggans.

– Varför måste en pizza heta vesuvio eller margherita? Vi har gjort om det för vi ville chocka. Man tar förgivet att alla pizzerior ska ha ett utländskt namn. Då kom jag på namnet Karl Jan´s, men då visste jag inte att det fanns en Carl-Jan i Grythyttan. Vi hoppas han inte tar illa upp.

Ni har inte frågat honom om vad han tycker?

– Man behöver inte fråga om allt, säger Keihan och skrattar.

Powered by Labrador CMS