Jan Allan en av Sveriges levande jazzlegender. Foto: Sune Andersson

Jazzlegendar gästar Vallby friluftsteater

Nästa söndag 4 augusti är det dags för svängig jazz på Vallby friluftsteater. Den här gången kommer man att få lyssna till kända jazzmusiker från Västerås, Uppsala och Stockholm – bland andra en av Sveriges levande jazzlegender Jan Allan.

  • Publicerad 15:12, 23 jul 2019

Claes Janson kommer att sjunga, Jan Allan spela trumpet, Bertil "Jonas" Jonasson spelar på sina saxar, Leo Lindberg vid sitt piano, Hans Backenroth spelar bas och Jocke Ekberg finns bakom trummorna.

– Den grupp som nu ska giga är ett mycket samspelt gäng som gjort många bejublade konserter runt om i landet. De har även i ”Jonas” namn spelat in fyra stycken kritikerrosade cd-album, säger Svän Johansson, som tillsammans med Bertil ”Jonas” Jonasson arrangerar konserten.

Musiken man kommer att få höra kommer till stor del från den ”amerikanska sångboken”.

– Kanske kommer man också att få höra något från Lars Gullins penna och en och annan standardlåt. Claes Janson kommer säkert också att presentera någon låt från den svenska låtskatten.

Svän Johansson berättar att musikerna är av hög klass där flera är hyllade som de bästa i genren.

– Till exempel är trumpetaren Jan Allan en av Sveriges levande jazzlegender som också har lirat med de stora ”all over the world”.

Konserten börjar klockan 15.00 nästa söndag och innehåller två set om cirka 50 minuter med en paus på cirka 15–20 minuter. Inträdet är 200 kronor, kontant betalning och serveringen är öppen.

– Konserten sker under tak så det är ingen risk för att bli blöt, men ta gärna med något att sitta på då träbänkarna annars lätt kan orsaka ”träsmak”, skrattar Svän Johansson.

Claes Jansson sjunger gärna från den svenska låtskatten. Foto: Sune Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING