36:e upplagan. Elvis lever vidare i Västerås – trots allt. Festivalen var hotad men får nu en fortsättning även i år, 3 november. ​ Foto: Metro Goldwyn Mayer/ Josefine Wijkström

Elvis lever – i Västerås

Nu är det dags för årets höjdpunkt för hängivna Elvisfans. Den årliga Elvisfestivalen hålls 3 november på Stadshotellet i centrala Västerås – men den var hotad.

  • Publicerad 19:44, 1 nov 2018

Tyrone Hansson från Elvisforum som sett till att festivalen får leva vidare. Foto: Privat

En tradition som pågått i 35 år höll på att gå i graven. Den tidigare arrangören – tidskriften Elvis – lades ned och arrangemanget var hotat.

Men nu har den ideella föreningen Elvisforum tagit över och ser på så vis till att traditionen hålls levande.

Tyrone Hansson är ordförande i Elvisforum:

– Hotellet ringde oss och ville ha en nystart, och så blev det.

Elvisfestivalen på Stadshotellet samlar mellan 250 och 450 besökare varje år med fans från hela Sverige och även från Norge och Danmark.

Festivalen pågår mellan klockan 11.00 och 02.00 och programmet är digert.

De artister som uppträder är Jack Baymoore, Cherry Tess, Stefan Wikström och Kent Wennman rockabilly kvartett som också är husband.

Förutom uppträdanden blir det bland annat Elvisdisco, Elviskaraoke och videovisning. Besökarna kommer att kunna handla av de olika utställarna som säljer allt från skivor till smycken och stearinljus med Elvis på.

Förutom musiken menar Tyrone Hansson att han fascineras av Elvis liv och att han tidigt använde sitt namn till något gott.

– När en bokare tyckte att han skulle lämna sina färgade körsångerskor hemma svarade han att han i så fall inte heller skulle komma – det gillar jag, säger Tyrone.

Tyrone Hansson hoppas att uppslutningen blir stor på Stadshotellet 3 november,

– Det är en härlig festival som ganska få västeråsare känner till – det vore roligt att ändra på det.

Elvis Presley

Elvis Aaron Presley, född 8 januari 1935 i Tupelo i Mississippi, död 16 augusti 1977 i Memphis i Tennessee var en amerikansk rocksångare, musiker och skådespelare. Han var en av 1900-talets mest framträdande underhållare och kallas ofta The King (Kungen). Elvis Presley har sålt över 1 miljard skivor världen över. Detta gör honom till den artist som sålt mest genom tiderna.

Källa: Wikipedia

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING