Lysande utsikter. Krögaren Ricardo Sanchez på takterrassen där nattklubben kommer att vara. Foto: Jonas Bergkvist
Lysande utsikter. Krögaren Ricardo Sanchez på takterrassen där nattklubben kommer att vara. Foto: Jonas Bergkvist

Nattklubb med lysande utsikter

Nu höjs temperaturen nere vid hamnpärlan Mälarkrogen. Nästa helg sjösätts den nya nattklubbssatsningen. – Det känns som att vi börjar hitta rätt nu, säger krögaren Ricardo Sanchez.

Publicerad

Nu är det rätt läge att sparka igång den här delen av vår utveckling

Han var med och tog över driften för Mälarkrogen i mars 2021 och har redan hunnit med restriktioner, inställda julbord och tuffa tider.

– Det är klart att det har varit tufft för oss som för alla andra, säger Ricardo Sanchez, tidigare bland annat driftchef på O’Learys.

Men nu är det medvind, hissade segel och full fart framåt som gäller för krogen med ett av stans bästa lägen intill Mälaren.

Nu på fredag öppnar Mälarkrogen övervåningen med tillhörande takterrass och bjuder in alla danssugna västeråsare över 24 år till den nya nattklubben.

– Planerna har funnits sedan vi tog över att vi vill vara tillgängliga för folk längre in på natten också, det är inte alla som vill dra in till stan. Nu är det rätt läge att sparka igång den här delen av vår utveckling.

Övervåningen, som hittills använts mest för fest och konferens, har nu även anpassats för sena nattklubbsnätter med akustikplattor och en nybyggd bar.

Vilken blir inriktningen på nattklubben?

– Vi vill satsa på lite äldre, även 40-åringar vill gå ut och klubba. Vi vill att det ska vara liv och rock’n’roll här. Musik som våra dj:s spelar kommer att vara både nya och gamla hits, musik man har minnen till.

Här på övre våningen startar Målarkrogen kommande helg nattklubb från klockan 22 fredags- och lördagskvällar. Foto: Jonas Bergkvist
Här på övre våningen startar Målarkrogen kommande helg nattklubb från klockan 22 fredags- och lördagskvällar. Foto: Jonas Bergkvist

Alla förutsättningar finns verkligen för en kanonsommar

Musikunderhållning med livemusik på bryggan kommer att fortsätta fredags- och lördagskvällar.

– Nu kan vi knyta ihop allt med sjysst käk, bra underhållning och för den som vill tjoa vidare så går man upp en våning och dansar hela natten, säger Ricardo med ett garv.

Han menar att Mälarkrogen är på rätt väg mot vad de vill vara – mer än bara en restaurang.

– Det känns som att vi börjar hitta rätt nu. Det är ett helhetskonceptet som är jättebra tycker vi och det vi kan erbjuda med den här extra klicken nöje och det här läget är rätt unikt i Västerås. Det känns kul att vi kan tillföra det.

Sommaren är sprängfylld med aktiviteter nere vid området intill Mälarkrogen.

Bland annat med Summer Meet som rullar igång igen.

– Det blir jättespännande att se hur det blir. Då kommer vi att ha livemusik onsdag–lördag.

Dessutom fortsätter satsningen som bröderna Johnsson startade i fjol med den nya konsertarenan Folkparken vid Mälaren. Den kommer i sommar att fyllas med celebriteter som Peter Jöback, Jill Johnson och rockikonen Ulf Lundell.

– Det är jättekul att det händer saker här nere, det drar ner folk. Det är här man upplever sommaren i Västerås bäst skulle jag säga.

Från och med kommande vecka i samband med nattklubbsstarten växlar Mälarkrogen upp och har öppet alla dagar i veckan.

– Alla förutsättningar finns verkligen för en kanonsommar, avslutar Ricardo Sanchez.

Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Powered by Labrador CMS