VGK:s klubbchef Josefin Odenring under förra årets Västerås Open. Foto: Jonas Edberg
VGK:s klubbchef Josefin Odenring under förra årets Västerås Open. Foto: Jonas Edberg

Klubbchefen inför treårsjubileet: ”Västerås Open ger en speciell gemenskap”

Den 6–8 augusti är det dags igen för Anna Nordqvist Västerås Open. Arrangörsklubben Västerås GK börjar få god vana av jättearrangemanget efter två tidigare upplagor. – Vi kör på autopilot nu, med några finjusteringar och förbättringar vi vill göra, säger VGK:s klubbchef Josefin Odenring.

Publicerad

Den 6–8 augusti är det dags igen för Anna Nordqvist Västerås Open.Arrangörsklubben Västerås GK börjar få god vana av jättearrangemanget efter två tidigare upplagor.– Vi kör på autopilot nu, med några finjusteringar och förbättringar vi vill göra, säger VGK:s klubbchef Josefin Odenring.

Kanske blir det så att vi tar en paus från tävligen och kommer tillbaka. Men ingenting är bestämt. Först fokuserar vi på årets tävling

Två mycket lyckade upplagor av Europatävlingen Anna Nordqvist Västerås Open har avgjorts ute på Bjärbybanan.

Publiken har kommit i stora led, spelarna som varit på plats från världens alla hörn har varit nöjda, och banan har varit i prima skick.

– Vi är verkligen nöjda, säger VGK:s klubbchef Josefin Odenring.

Ifjol dessutom med en hemmavinnare i form av klubbens egen Annelie Sjöholm som topp på allt.

– Det var häftigt.

”Ger så mycket”

Förutom nöjda spelare och publik har även klubbens medlemmar levt upp.

– Det ger så mycket för alla omkring 100 ideella som ställer upp med stor glädje och aktivitet. Det blir en speciell gemenskap och laganda.

Västerås Golfklubb kan med tillförsikt se fram emot den den tredje upplagan.

– Vi kör på autopilot nu, med några finjusteringar och förbättringar vi vill göra, säger Josefin Odenring.

Vad betyder det för er som klubb att ha en tävling av den här digniteteten?

– Jag tror att det betyder mycket. Det sätter ju Västerås på golfkartan och det är en rolig utmaning för banpersonalen att jobba fokuserat och få till en så fin bana som möjligt.

Josefin Odenring upplever att damgolfen är på väg att få ett rejält uppsving i Sverige och Europa. Och den europeiska proffsgolfen för damer ser 2020 ut att stå sig starkare än på många år. Förutom det utökade tävlingsschemat på LET, damernas Europatour, så blir det i år även fem tävlingar på den underliggande Letas-touren i Sverige.

Fortsättning inte bestämt

Samtliga dessa kommer dessutom att ingå i den nystartade Nordic Golf Tour – ett samarbete mellan de tre nordiska golfförbunden i Sverige, Norge och Danmark.

– Det är kul att Sverige, tillsammans med andra, kämpar för att lyfta damgolfen, säger Odenring.

När det blev klart med att VGK skulle arrangera Anna Nordqvist Västerås Open sattes längden på kontraktet med Svenska golfförbundet på tre år.

Nu är det dags för den tredje upplagan, finns det några planer på en fortsättning?

– Vi kommer att utvärdera efter året. Vi har ju också en egen banutvecklingsplan, med bland annat renovering av greener, att ta hänsyn till. Så kanske blir det så att vi tar en paus från tävligen och kommer tillbaka. Men ingenting är bestämt. Först fokuserar vi på årets tävling, säger Josefin Odenring.

Och ännu närmare i tiden – att öppna banan för säsongen.

– Jag tror att det sker till påsk. Vi har inga skador, banan ser jättefin ut. Den behöver bara torka upp.

Publiksuccé. Publiktillströmningen under Anna Nordqvist Västerås Opens två upplagor har varit stor. 6–8 augusti ska stortävlingen avgöras för tredje gången på VGK. Foto: Oliver Szabo / Frilansfotograferna
Publiksuccé. Publiktillströmningen under Anna Nordqvist Västerås Opens två upplagor har varit stor. 6–8 augusti ska stortävlingen avgöras för tredje gången på VGK. Foto: Oliver Szabo / Frilansfotograferna
Powered by Labrador CMS