Tävlar i UEM. Emanuel Ryttersson är Hallstahammar boxningsklubb senaste landslagsman. Foto: Hallstahammar boxningsklubb

Hallstas boxningstalang tävlar på ungdoms-EM

Här är Hallstahammars nya boxningslöfte. När ungdoms-EM nu startar i Rumänien finns 16-årige Emanuel Ryttersson med i den svenska truppen.

  • Publicerad 16:38, 26 maj 2019

Han har bra rörelse och blick i ringen, slår snabbt och hårt

Emanuel Ryttersson började träna boxning vid 10 års ålder då hans tre år äldre bror Benjamin redan framgångsrikt boxades för Hallstahammars boxningsklubb.

Emanuel gick under sin tid som diplomboxare 65 ST-diplommatcher med många segrar och det blev även två guld och svensk pojkmästare 2014, 2016. Dessutom silver 2015 och brons 2017.

I hans ”riktiga” matchdebut slutade det med klar vinst 5–0 och sedan dess har det hunnit bli19 matcher, varav imponerande 17 segrar.

Han har även blivit svensk ungdomsmästare och segrat i Gripen cup och King off The Ring.

Han togs ut till det svenska ungdomslandslaget under 2019 och debuterade i mars i Bulgarien på en internationell tävling med en stark bronsmedalj som facit.

Han deltog även i Olympic Hope i Kumla i april då han vann 63-kilosklassen och guld blev det även nu i maj i en finsk turnering där han besegrade en rysk boxare i finalen på teknisk knockout redan i rond 2.

Nu väntar den kanske största utmaningen hittills i den blågula dressen. Emanuel Ryttersson är en av tre svenska ungdomsboxare som är uttagna att representera Sverige på ungdoms-EM i Rumänien som pågår fram till den 2 juni. Hallstaboxaren går i viktklass 63 kg.

Han tränar stenhårt sex dagar i veckan.

– Han har bra rörelse och blick i ringen, slår snabbt och hårt, säger coachen Benny Risberg, som tränar honom tillsammans med pappan Richard Ryttersson.

Benny Risberg gläds över klubbens framgångar.

– Kul att vi har fått upp två stycken landslagsboxare på kort tid i klubben. Emil Stor som nybliven pappa, representerade seniorlandslaget 2018 och väntar på en ny chans. Vi har även flera talanger som är på väg upp, både tjejer och killar, säger Benny Risberg.

Blågul. Emanuel Ryttersson, Hallstahammar boxningsklubb. Foto: Hallstahammar boxningsklubb

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING