Prisutdelning. Jonas Bergström tog emot priset av Företagarnas Thomas Gislerud, Anders Råberger samt ordföranden Robert Milecrantz.

Han är Årets företagare i Västerås

Coronakrisen satte tillfälligt stopp för TB Printsolutions kraftiga tillväxt. Nu har företagets vd Jonas Bergström utsetts till Årets Företagare i Västerås – och siktar nu på att få företaget att fortsätta växa.

  • Publicerad 13:32, 30 maj 2021

Guldstänkgalan har för andra året i rad fått ställas in. Men eftersom priset för Årets företagare ändå ska utses har Företagarna fått ställa om upplägget för prisutdelningen.

I år hade tre finalister utsetts, och vinnaren utsågs genom en omröstning av juryn. Kandidaterna var Alfab, Intressanta Hus och TB Printsolutions. Trots en ytters jämn omröstning kunde juryn till slut enas om en segrare – TB Printsolutions.

Till årets prisutdelning hade Thomas Gislerud från Företagarnas styrelse bokat ett besök med Jonas Bergström, vd för TB Printsolutions. Officiellt skulle Thomas, som driver företaget Gislerud Carpets, prata om mattor med Jonas. Men i själva verket handlade besöket om att överraska honom – och dela ut priset som årets företagare.

– Det känns jätteroligt att få den här uppmärksamheten. Inte minst med den här konkurrensen, sade en glad och förvånad Jonas Bergström.

– Jonas växte i princip upp på familjeföretagen och har genom åren utvecklat tryckeriet till att bli ett av de ledande tryckerierna på marknaden. Företaget är både en stabil partner till sina kunder och en rolig arbetsplats för de anställda. Jonas vågar vågar satsa och går gärna i bräschen för det som är nytt: teknik, arbetssätt, plattformar och material. Resultatet är imponerande med tredubblad omsättning och personalstyrka de senaste tio åren. Nu väntar vi med spänning på vilka nya idéer han har på gång för framtiden, läste Robert Milecrantz, företagarnas ordförande i Västerås, från motiveringstexten.

Priset kommer lite som ett plåster på såren efter en tuff coronapandemi för TB Printsolutions. Företaget, som har många av sina kunder i eventbranschen, drabbades hårt här krisen slog till.

– Vi tappade 17 procent av försäljningen under förra året, berättar han.

Nu har däremot vindarna vänt. Prognosen för 2021 är att man ska hamna på samma nivåeer som innan coronan slog till.

– Sedan hoppas vi kunna växa igen nästa år. När det vänder tillbaka förväntar vi oss en rejäl ökning, genom att vi behåller de nya kunderna och får tillbaka våra gamla kunder, säger Jonas Bergström.

Motivering

Jonas växte i princip upp på familjeföretaget och har genom åren utvecklat tryckeriet till att bli ett av de ledande på marknaden. TB Printsolutions är både en stabil partner till sina kunder och en rolig arbetsplats för de anställda att längta till. Jonas vågar satsa och går gärna i bräschen för det som är nytt – teknik, arbetssätt, plattformar, material. Resultatet är imponerande med tredubblad omsättning och personalstyrka de senaste tio åren. När pandemin slog till föll dock omsättningen med 50% och Jonas fick tänka i nya banor. Han ställde snabbt om produktionen och bidrog, tillsammans med branschkollegor, med visir till sjukvården när sådana behövdes som mest. Nu väntar vi med spänning på vilka nya idéer han har på gång för framtiden.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Lågt nyföretagande i Västmanland

Nu sjunker åter nyföretagandet efter det senaste årets uppgång. Under juli månad nyregistrerades 12,1 procent färre företag på Bolagsverket än i juli förra året visar Nyföretagarbarometern från...tisdag 3/8 15:22

ABB köper europeiskt robotföretag

Robotföretaget ASTI köps upp av ABB, meddelade företaget i ett pressmeddelande i veckan.fredag 23/7 9:47

Efter 22 månaders uppgång – nu sjunker arbetslösheten i Västmanland

Sedan juni 2019 har arbetslösheten i Västmanlands län ökat, men i maj vände utvecklingen då andelen arbetslösa sjönk jämfört med året innan. Under maj månad rapporterade Västmanland en total...tisdag 15/6 21:03

Han är Årets företagare i Västerås

Coronakrisen satte tillfälligt stopp för TB Printsolutions kraftiga tillväxt. Nu har företagets vd Jonas Bergström utsetts till Årets Företagare i Västerås – och siktar nu på att få företaget att...söndag 30/5 13:32

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

Nu har kaféet på den gamla räkbåten öppnat

Under torsdagen öppnar Rederi Mälarstaden det nya kaféet på M/S Tor nere vid Elbakajen. – Vi har forskat lite och tror att det här är Västerås första flytande kafé, säger Tobias Gustafsson,...torsdag 13/5 15:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING