Så var årets fordonsmarknad

Solen sken över finbilarna och de oändliga raderna av marknadsstånd när veteranfordonsmarknaden arrangerades under lördagen.

  • Publicerad 10:39, 14 maj 2017

Det är Aros Motorveteraner som en gång per år arrangerar en veteranfordonsmarknad. I helgen gjorde man det för 42:a gången. Efter två raka år med dåligt väder sken nu solen över Johannisbergs flygfält.

Hur många som dök upp för att fynda på marknaden, visa upp sin bil eller bara socialisera i korvkön är svårt att säga, men trängseln bland marknadsstånden vittnar om ett lyckat år.

– Vi brukar ha 4000-5000 besökare. Och det var det säkert i år med. Vi hade cirka 2000 finbilar på plats. Så jag är helnöjd, säger marknadsansvarig Torbjörn Wahlgren.

Från början var marknaden en ren fordonsmarknad där man kunde fynda allt som hör bilen till. Men med åren har den breddats. Nu kan man hitta allt från vinylskivor och kläder till leksaker, porslin och böcker. Mycket 50-tal, mycket Elvis Presley och mycket nostalgi.

Mikael Fleen och Michaela Nyström från Sala sticker ut i marknadsvimlet. De andas 50-tal och rockabilly från topp till tå.

– Det är första gången vi är här. Men vi brukar åka på motormarknader. Det roliga är jakten. Att hitta fynd. Idag är jag ute efter delar till Forden, säger Mikael.

– Jag letar retroprylar till hemmet, tillägger Michaela.

Bland försäljarna är stämningen god. Kunderna är många och köpsugna. Vid varje marknadsstånd hörs diskussioner om priser.

­ Vi får ihop allt från 3000-7000 kronor på en dag. Så det är inga stora pengar. Det är mer en livsstil, säger Ulf Andersson från Örbyhus, som är på marknaden och säljer prylar tillsammans med sin fru för åttonde året.

– Vi åker på alla marknader inom 25 mil. Det är väldigt trevligt här. Det har blivit mer och mer en familjefest. Förut var det nästan bara gubbar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING