Välbesökt. Runt 2 000 besökare på Smakfullt Västerås lät sig väl smaka av såväl drycker som allsköns delikatesser.

Mässa med smak för det goda: ”Otroligt lyckat”

För andra året i rad hölls Smakfullt Västerås, en mässa som fokuserar på de godsaker som kan sätta guldkant på livet. Charkuterier, Champagne, öl, vin, ostar, gin, praliner, olika delikatesser och en härlig atmosfär var lite av vad som bjöds.

Publicerad
Arrangörer. Daniel Bjernedal och Peter Alexandersson från arrangerande Västerås tidning var nöjda med årets mässa.

Nästan 2 000 personer besökte mässan på Hotel Plaza under de två dagarna och humöret bland utställare och besökare var på topp.

– År två och återigen var det en otroligt lyckad mässa. Mässan har hittat sin form, där mat och dryck presenteras i en perfekt blandning. Paketeringen av mässan med flera olika slot-tider ger också besökarna bättre tid tillsammans med utställare och ett bra flöde för utställare vad gäller påfyllning i montrarna och återhämtning.

– Vi erbjuder helt enkelt en unik miljö med fina lokaler och superhärlig gourmet-atmosfär, säger Peter Alexandersson, vd för Västerås Tidning.

– Besökarna och utställarna har verkligen varit enormt positiva till mässan och dess upplägg. Den familjära lokala känslan har lyfts fram och flera av besökarna har kommit fram och tackat oss för att vi gör detta för Västerås, säger Daniel Bjernedal, en av projektledarna för mässan.

– Så det bara att kavla upp ärmarna och planera för nästa års begivenhet. För självklart kommer Smakfullt tillbaka våren 2025, avslutar Daniel.

God mat och dryck. Att kombinera rätt dryck till maten som serveras gör mycket för att förhöja smakerna.

En av de mycket uppskattade händelserna under Smakfullt var vinsmartprovningen med Niclas Tuomela, känd från tv-programmet Sveriges Mästerkock, där åhörarna fick lära sig mycket om att kombinera mat och dryck.

Niclas Tuomela säger att han tyckte att mässan var fantastisk.

– Två av årets (hittills) varmaste dagar gjorde publiken extra glada, det smittade av sig kan man säga.

Föreläsningarna var mycket välbesökta med fullsatta lokaler.

– Det var åtta stycken fullsatta föreläsningar, en del överfulla, men vi löste det. Jag tror att många uppskattade grilltemat extra mycket, de fick bra grejer med sig så det kändes som om det passade riktigt bra nu.

Powered by Labrador CMS