Lyckade insatser för VIK:s landslagsdebutanter

VIK Hockey må inte göra bästa reklam för sig om man ser till a-laget för tillfället. Men framtiden ser desto ljusare ut. När ”Minikronorna”, Team 16, vann en 4-nationsturnering i Tjeckien för en tid sedan fanns två VIK-spelare med i den blågula truppen och spelade betydande roller.

VIK-spelarna Marcus Kivelä Carlzon och Jesper Wallstedt gjorde strålande insatser som debutanter under turneringen.

Forwarden Marcus visade bland annat vägen i matchen mot hemmanationen Tjeckien med sitt 1–0-mål.

Målvakten Jesper, som fyller 15 senare i år och alltså var ett år yngre än de allra flesta i truppen, utsågs till matchens lirare i sin landslagsdebut efter att ha storspelat i kassen mot Ryssland (förlust 2–1 på straffar).

– Det kändes bra idag. Jag hade en bra känsla innan matchen och sedan kändes det bra på isen också, sa han till Hockeymagasinet om sin stabila insats.

Han fick även stå i matchen mot Finland och hade även där en räddningsprocent på nästan 97.

Stortalangen Jesper, som under säsongen blivit utsedd till bästa keeper i J18 Elit-serien och dessutom slutspelets mest värdefulla för sitt VIK Hockey, fortsätter i gulsvart i höst.

Han finns även med i nästa landslagstrupp, den så kallade ”Russin”-truppen Team 17, som nyligen presenterades. Där får han sällskap av VIK:s Eric Juhlin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.